header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Стране агентуре вршљају Епархијом милешевском Штампај Е-пошта
уторак, 07 август 2018

 Ових дана, а све по благослову Преосвећеног Епископа (још увек) милешевског господина Атанасија (Раките) редовни гости Епархије милешевске су људи из западних амбасада у Србији. Ти страни агенти задњих месеци, а посебно после напада на Епископа Филарета од стране Епископа Атанасија, видљиво и интензивно вршљају по самој Епархији милешевској.

Више се и не крију од народа. Тако да су веома примећени аутомобили са ознакама неколико страних амбасада у Београду, при чему својим присуством доминирају возила америчке амбасаде. Они су ти који редовно посећују Епископа Атанасија. Сем "каубоја" ту су и агенти из Уједињеног Краљевства који су задњих година осведочени србомрсци, мада ни агенти других западних земаља не заостају у вршљању и мешетарењу по васцелој Епархији милешевској.

Епископ Атанасије после завршене богословије у манастиру Крка код Кистања у Далмацији одлази на студије на Академију Светог Владимира у Крествуду у Њујорку. Та Академија је основана 1936. године и у саставу је Универзитета у Њујорку. Мислимо да вам више не требамо ништа писати и говорити о овом "богословском" училишту. Једно "православно" и то "богословско" училиште које је под управом Универзитета у Њујорку јасно говори ко су и шта су и да ту врбују шпијуне за рад у Православним Црквама.

Пошто је све то тако, онда Амбасада САД у Београду у њему види још једног оданог и поузданог човека који треба да буде "ухо уз ухо" српском патријарху. Тако амерички агенти преко свог човека митрополита Амфилохија, убацују Атанасија у саме врхове СПЦ. Митрополит Амфилохије предлаже Атанасија за викарног Епископа. Тај план им полази за руком и у мају 1999. године, он то и постаје. Са овим изборим Америчка амбасада полако али сигурно улази у врх СПЦ, а Епископ Атанасије постаје њихов стратешки битан играч. Као таквог, а сада већ потпуно провереног и потврђеног до крајности оданог играча, митрополит Амфилохије, године 2014, шаље Епископа Атанасија на саме западне границе православне српске територије, у Епархију бихаћко-петровачку. Више него јасно зашто и са којим циљем. Одатле је, по указаној потреби, а уз помоћ опет митрополита Амфилохија и његових сатрапа пребачен у Епархију милешевску, сада већ са свим јасним задатком: да Епархију милешевску остави без монаштва и потом потпуно урнише и избрише са листе постојећих, чиме би створили битан предуслов за масовно исељавање Срба из Рашке области, што им и јесте крајњи циљ.

Са обзиром да и птице на гранама знају да је јасна жеља и намера "западних агентура" и њиховог главног резидента за Балкан митрополита Амфилохија да се укине милешевска Епархија, ови "душебрижници" почињу са планом уништења и укидања исте. План им је да се део Епархије милешевске, тачније Архијерејско намесништво пљеваљско заједно са манастиром Куманица припоји будимљанско-никшићкој Епархији. Знајући да ће се први и веома оштро супроставити владика Филарет, агенти преко Епископа Јоаникија шаљу сада већ упокојеног архимандрита Јоаникија (Зиндовића) игумана манастира Мајсторовина код Бијелог Поља и синоваца митрополита Амфилохија "господина" Жељка Радовића код оца Николаја у манастир Куманици да искористе Николејево присуство и усмере га против Епископа Филарета.

Даље, о. Николај, износи оптужбе на рачун владике Филарета за блуд и неморал у Епархији милешевској, јер знају да ће то одекнути великим јачином и брзином што ће доћи до оштрих санкција. Тако то и бива...

Уз благослов Епископа Јоаникија, а по наредби митрополита Амфилохија о. Николај је кумовао смени Епископа Филарета. О овом срамном догађају писаћемо другом приликом.

 

Идентитет аутора чланка познат Уредништву

Последњи пут ажурирано ( уторак, 07 август 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 105 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.