header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Италијански министар Салвини из формулара избацио „родитељ 1“ и „родитељ2“ и вратио „отац“ и „мајка Штампај Е-пошта
понедељак, 13 август 2018

 Министар Салвини је нагласио да ће сва своја овлашћења користити за заштиту „природне породице засноване на савезу мушкарца и жене“

Министар унутрашњих послова Италије, вице-премијер Матео Салвини, наредио је да се у све формуларе министарства врате „отац“ и „мајка“.

Истовремено је наложио да се из формулара и свих других докумената уклоне „родитељ 1“ и „родитељ 2“.

Салвини је своје потезе образложио овако:

„Одлучио сам да не оклевам када су ми реферисали да и у формуларима који се морају попунити да би се добила електронска легитимација треба уписати „родитељ 1“ и „родитељ 2“. Одмах сам наредио да се на своје место врате „отац“ и „мајка“. Ово је мали корак и мали сигнал, али се нећу зауставити. Учинићу све што је у моћи министра унутрашњих послова. Све што дозвољава Устав Италије“.

Министар Салвини је додатно нагласио да ће сва своја овлашћења користити за заштиту „природне породице засноване на савезу мушкарца и жене“.

„Родитељ 1“ и „родитељ 2“ појавили су се у италијанским  државним документима након што су на Апенинском полуострву почели да региструју децу хомосексуалних парова.

Градоначелница Торина, Кјара Аендино, у априлу 2018-те регистровала је бебу чији родитељи су по „папирима“ биле „две мајке“.

Дотад су локалне власти у Италији регистровале усвојену или биолошку децу хомосексуалних парова само по судским одлукама.

У Торину су убрзо регистровани и близанци чији родитељи су наводно двојица мушкараца, а потом и девојчица чијим родитељима су биле означене две лезбејке.

У јулу 2014-те је један римски суд дозволио лезбејки да усвоји биолошку кћерку своје партнерке.

У Италији истополни бракови нису дозвољени.

Европски суд за људска права обавезао је Италију 2015-те да дозволи „брачне савезе међу људима истог пола“.

Почетком прошле године је италијански Касациони суд признао законитим истополни брак двојице Италијана закључен у иностранству.

 

Извор: „Факти“

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 13 август 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.