header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Атанасије Ракита ишао у Црну Гору по инструкције страних дипломата
Атанасије Ракита ишао у Црну Гору по инструкције страних дипломата Штампај Е-пошта
среда, 22 август 2018

 Већ смо писали у нашим ранијим текстовима како стране акредитоване дипломате у Србији и њихова постојећа агентура врше притисак на поједине епископе и на самог патријарха Иринеја, а све у корист и заштиту Атанасија Раките. Циљ је јасан, Атанасија оставити у чину епископа и сачувати га на трону милешевском. По том питању можемо још и додати да су у прошлој седмици приметна додатна ангажовање истих, како у Патријаршији у Београду, тако и у значајнијим епархијским седиштима у Србији.

Како се приближава 30. август, када је заказана Синодска седница на којој ће се разматрати случај са Атанасијем Ракитом, стране дипломате раде даноноћно и ужурбано. Времена је јако мало, а и место и чин епископа је јако упитно. Да напоменемо, у јавност је доспела вест да је Атанасије Ракита физички и у алкохолисаном стању насрнуо на Епископа Филарета, што је и сам др Војислав Шешељ то потврдио у неколико емисија на телевизијама са националном фреквенцијом. Скандал какав се не памти у историји Српске цркве. Сем овог срамотног и кукавичког насртаја, у јавност се појавила вест да је Атанасије Ракита прекршио монашке завете безбрачности и учинио финансијске малверзације како у бихаћко-петровачкој, тако и у милешевској Епархији. Бројни докази и притужбе су стигли на адресу Српске патријаршије и сада очекујемо шта ће Свети архијерејски синод одлучити. Због тога, Атанасије се хвата за сламку спаса и помоћ тражи од страних дипломата. Уместо да се обрати Господу и покаје за своје грехе, Атанасије Ракита се окреће црном ђаволу.

Међутим, прекјуче се десило нешто што је превазишло сумњу и најискренијег верника милешевске Епархије. Пошто је сваки његов субверзивни рад на територији Србије у Рашкој области помно праћен и лако уочљив, Атанасије Ракита је прибегао заграничном деловању у настојању и остваривању своје шпијунске активности и комплетног ангажовање ка уништењу светосавске епархије и слабљења српског живља у истој. Тако је се дана, 20. августа у једном угоститељском објекту у Бијелом Пољу, Атанасије Ракита састао са високим функционерима америчке и немачке амбасаде у Црној Гори. Да се којим случајем Атанасије Ракита не би нашао у нелагодном положају, као његов водоноша, послужио је домаћин на чијој се територији и сами састанак одиграо, а то је владика Јоаникије. Улога владика Јоаникија није била само да као домаћин гостима наточи по ракију, а Атанасију две (литре) него и да задатке које су примили пренесу свом надређеном у Цетињу чувеном издајнику и главном сараднику западних сила митрополиту Амфилохију.

Јасно је да стране дипломате нису дошле да од Атанасија и Јоаникија примају инструкције или шта томе слично, већ само да искључиво издају конкретна наређења и покажу смернице и приме извештаје од ове двојице посилних.

Владика Атанасије сваким даном све више својим потезима ставља до знања чак и неупућенима, којем табору припада. Више је него јасно да он слепо слуша у нашој СПЦ само митрополита Амфилохија, а од осталих као што смо видели виђеније западне дипломате, чијој шпијунској агентури и сам припада дугих година уназад.

Нама, верницима Рашке области остаје само да се молимо Богу и колико можемо спречавамо одлазак наших сународника са вековних огњишта. 

Последњи пут ажурирано ( среда, 22 август 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.