header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Милко Цвијовић: Један пример западњачке грамзивости међу православним Србима
Милко Цвијовић: Један пример западњачке грамзивости међу православним Србима Штампај Е-пошта
петак, 24 август 2018

 У  некадашњој Србској фабрици „Мерими“, коју је Србин Глиша основао давне 1839. год., која је старија од тренутног власника Хенкела 37 година, дешавају се неморалне и незаконите одлуке са злостављањем запослених.

Први случај,

          У јутарњим часовима 16.8.(среда) 2017. год.(два дана прије почео Госпојински пост), кроз ходник управне зграде на спрату бивше фабрике Козметике чује се шапат и гужва је испред огласне табле и са невјерицом, чуђењем и узнемирењем,     запослени у стрепњи разговарају и питају се: Ко је следећи?      

Један колега прилази окупљеним испред огласне табле и пита: Шта се дешава и шта то има, да не дијеле бесплатне акције? Једна колегиница тихо одговара, ма не какве акције Милку Цвијовићу (Лице за безбедност и здравље на раду), који је на годишњем одмору и Зорици Типсаревић (Инжињер за пожарну заштиту) укинули „радна мјеста“! Ма то је није могуће, одговара јој колега и наставља, њихови послови су обавезни по закону и послодавац мора да има организоване те послове и запослене на тим пословима. Колегиница му одговара, то је по закону, али у овој држави су на власти најокорелији обер криминалци, а и  код нас предузећем руководе слични ликови, али они раде за ситне паре. Колега, зачуђено одговара: Теби је ситно 5.000 е, прича се да овај наш директор у Крушевцу има толику плату, а она шту је у Београду главна она има око 8.000 е, па ти сад види да ли су то ситне паре? Ма мани то, видиш да су људи остали без посла, одговара колегиница! Ма шта мани, жао ми је што су остали без посла, али жао ми је и нас, ми овде који смо запослени у Хенкелу радимо за 40.000 до 50.000 дин., а ови у Београду за исти  посао и са истом стручном спремом имају дупло веће плате а исти нам  је послодавац. Други колега додаје, шта се ви буните, ми који смо запослени преко Адека на (АУТ) тако нас зову, примамо око 30.000, а ови што су на лизинг неку хиљаду више, а радимо исте послове и стално се свађамо и препиремо. Укључује се и трећи колега и пита: А колику плату имају она два манулаћа, што су као неки менаџери за безбедност? Опет одговара први колега, прича се да онај дебели има око 5.000 е, а онај усакани њега су скоро унапредили зато што је предпрошле године злостављао Милка и прича се да има око 3.000 е, а то ти је моја годишња плата.

Након овог разговора са шапатом на спрату бивше фабрике Козметике ђе је некада била куваоница са мешаоницими-хомогенизаторима и ђе је горе поменути дебели менаџер радио као радник у производњи са вишом стручном спремом, узгред буди речено такође неправедно и неморално од тадашњих руководилаца „Мериме“, наставља се дијалог колеге и колегинице у канцеларији: Ма ово су све урадили и смислили манулаћи, онај дебели је кваран као кваран зуб, а онај усукани је незамисливо лукав и ужасно глуп. Све су они то смислили и овај нови директор је све то прихватио и сагласио се, али ниђе нема његовог потписа, али то је као да домаћин има псе и ако пси неког изуједају, онда је пред законом одговоран домаћин, зато што их није везао, тихо обашњава колега, док колегиница са погледом у празно све то потврђује са климањем главе.

Не могу да разумијем и схватим људе који без потребе наносе бол и патњу другим људима, додаје колегиница.

Не наносе они само бол и патњу другим, они суштински наносе бол и патњу  и себи, али они не знају шта чине, они мисле да постоји само овај земаљски живот и да је важно само овде како се живи, одговара колега.

У праву си, сјетила сам се да ми је неко од колега причао да је нама Православцима, а и осталим људима на земљи смртни непријатељ ђаво што је у преводу клеветник, односно сатанаило што је у преводу противник. Сатанаило  је наш смртни непријатељ и он нас са свих страна напада и искушава кроз безбожне људе, кроз нечисте помисли, кроз земаљске сласти, кроз опојне страсти. И тако наши греси отварају врата и прозоре душа наших, те кроз њих улазе у нас нечисте силе демонске, прљајући и умртвљујући душе наше, које треба да су анђелски чисте и анђелски бесмртне.  

Расуђујући о реченом колега гласно размишља и пита: Није ваљда да  су ови људи безбожни и да ли је истина  да је  дебели менаџер Крштени кум Зорици?

Истина је и то ми је Зорица потврдила, страшно! Свако има свог кума, тако да и Зорица има свог кума Вујицу, додаје колегиница!     

Дакле, у Хенкел Србији у сједишту друштва и у Огранцима у Крушевцу и Инђији били су организовани послови Лица за БЗР и  Инжињера за пожарну заштиту, тако да су Милко и Зорица обављали послове у Крушевцу, а послове у сједишту друштва и у Огранку у Инђији обављао је  и обавња колега који је одређен Одлуком послодавца.

Овим укиданјем послова за Милка и Зорицу неморални и неправедни руководиоци у Хенкелу су поступили неправедно и незаконито и овим су извршили акт дискриминације (у сједишту друштва и у Огранку у Инћији нијесу укинути ови послови) према својим запосленим што је забрањено Законом о раду државе Србије и што је забрањено Повељом о људским правима ЕУ чији је члан Немачка, а и ми, мислим на власт, која жели у ту  и такву Европу.  

 

Други случај,

Уставари иако је овде други, он је уствари по датуму дешавања први. Овај случај се догодио 21.новемра 2016. год.(на Св. Арханђела Михаила), тада су неморални и неправедни људи-руководиоци у Хенкел Србији  и у Огранку у Крушевцу прогласили 53(педесет троје) запослених технолошким вишком, односно укинули су њихове послове. Истине ради треба рећи да њихови послови не могу бити укинути, јер и даље се ти послови, послови пуњења и паковања обављају у све три фабрике(фабрика прашкастих детерџената, фабрика течних детерената и фабрика тоалетних куглица). Послодавац и тада и сада има у све три фабрике просторе, односно погоне паковања и није их дислоцирао изван Крушевца, да би по Закону о раду имао право да те послове укине и запослене на њима прогласи технолошким вишком. За ово незаконито и неморално дијело, послодавац је усвојио План о технолошком вишку, који је наводно одобрио неки лудак-директор неког Завода за запошљавање из Београда и наравно сагласност на њега је дао и репрезентативни синдикат у Огранку у Крушевцу са захтевом у смислу „заштите“ да им отпремина не може бити нижа од 5.000 е. Тако су сваком запосленом неправедно одузели између 8.000 до 10.000 е, са понудом да их запосле преко Адека(АУТ) да раде на истим пословима на којима су радили и да им зарада сада буде око 30.000 дин., а то је скоро дупло мања него што су примали у Хенкел Србији.

Сви запослени у Хенкелу знају да су ова недјела извршили Срби који су руководиоци у Хенкел Србији у Београду и у Огранку у Крушевцу и зна се да за ова недјела руководиоци добијају од 3.000 до 5.000 е бонус по запосленом.

И сад она народна изрека је стварно премудра и истинита: „Ако су Нијемцу руке крваве до лаката, Србину понемици су крваве до рамена!“

Морам да речем да су сви руководиоци странци (Немци и Мађар) били моралнији и праведнији од скоро свих руководиоца Срба. Овим не желим да речем да нема моралних и честитих Срба руководиоца у Хенкелу, напротив има их  и они не желе да се прљају, а и послодавац таке намјерно  склања и поставља оне који су без карактера и оне који су неморални, нестручни и неспособни, а апсулутно послушни.

На крају, да речем да је све ово што је напред речено истинито и да се ово десило и да смо ми као држава и ови који врше власт скоро потпуно пропали и да смо у потпуном расулу и ако се ово не заустави, односно не прекине ми ћемо бити робови европских битанги, тако што те битанге смишљено бирају Србе битанге, који су непособни, неморални и незајажљиви у материјалном и тако нам уништавају Народ и Државу за коју су Срби Родољуби пролили потоке и ријеке крви да би били СЛОБОДНИ РАБИ БОЖИЈИ(СРБ) и да би били своји на своме.

Да наши непријатељи знају шта раде, доказ је ово питање Србина из Ниша једном страном дипломати и његов одговор, цитирам: “Зашто у Србији помажете и на власт доводите само најгоре људе?“

Размислио је на тренутак па ми је одговорио врло искрено:“...Први разлог је очигледан, људи без квалитета и људи који имају слаб карактер и они су склони корупцији и они су најпослушнији и са њима је лако манипулисати. А, други разлог... Хм.. Па како да ти кажем, ми том негативном селекцијом плански убијамо Родољубље(патријотизам) међу будућим генерацијама. Када виде какви све испливавају на површину, млади се разочаравају, почињу да мрзе сопствену земљу, развијају комплексе инфериорност и страни утицај прихватају као нешто сасвим нормално, па чак и пожељно...“

ПС: Иде вријеме са дешавањима и по промислу Божијем, тако да ће  Мерима  опет бити у власништву Срба и Србске државе! Амин!

 

Грешни Раб Божји!

Милко Цвијовић       

Последњи пут ажурирано ( петак, 24 август 2018 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
Код нас ни патријарси ни сабори никада нису могли да уведу нешто ново, јер је чувар благочешћа код нас увек било само тело Цркве, тј. сам народ, који свагда жели да своју веру сачува непромењену и сагласну вери светих отаца.

(Из ,,Окружне Посланице” Источних Патријараха 1848.год.)

 

Чување истинских канона је дужност сваког човека који се пажљиво односи према својим (црквеним) обавезама: Али, пре свега оних који су Божијим Промислом призвани да руководе другима.

 (Свети Фотије, цариградски патријарх)     

 

Одлично, одлично, пријатељу мој, друже Христов, верни мужу, подвижниче побожности, који си пре спреман да умреш у мукама, него да издаш поверено ти благочешће; у дан суда бићеш са Мученицима.

(Свети Јован Златоусти)

 

Једини  непогрешиви пут ка спасењу јесте апсолутно следовање учењу Светих Отаца, уклањајући се од сваког другог учења и сопственога умовања.

(Св. Игњатије Брјанчанинов)

 

Истински је православан само онај ко и умом и срцем прима све оно чему учи Света Православна Црква и који се смирено сагиње пред њеним ауторитетом. А ко одбацује ауторитет Свете Православне Цркве и пренебрегава њена Божанствена учења, свештена правила и установе, надахнуте Духом Светим – тај се противи Духу Светом и потпада под страшну казну коју је изрекао Сам Божанствени Утемељивач Цркве, Господ наш Исус Христос.

(Архиепископ Аверкије Џорданвилски)

 

Со је изгубила свој укус. Код црквених пастира постоји само слабо, нејасно, и недоследно разумевање ствари и то по слову истине, што убија духовни живот у хришћанском друштву и уништава хришћанство које је у делању, а не у речима. Страшно је када видимо коме је поверено спасење. Али, то је Бог допустио...

(Свети Игњатије Брјанчанинов)

 

Милостивно Божије дуготрпљење одлаже потпуни распад због малог остатка који се спашава, док они који су кренули путем пропасти или су већ пропали достижу врхунац покварености. Они који се спашавају морају то да разумеју и да искористе време које им је дато на спасење... Нека би Милостиви Господ заштитио остатак оних који верују у Њега. Али овај остатак је малобројан и сваким даном је мањи...

(Свети Игњатије Брјанчанинов)

 

Само посебна Божија милост може да заустави ову погубну моралну епидемију, да је одложи на неко време, јер је потребно да се збуде што је проречено Писмима... Нема никога ко би могао да изврши обнову Хришћанства – Сасуди Светог Духа су посвуда пресахнули, чак и у манастирима,  тим ризницама побожности и благодати..

(Св. Игњатије Брјанчанинов)

 

„Боље је сто пута бити блудник, него једном јеретик“.

(Преподобни Гаврило Ургебадзе)


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.