header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Грчки црквени медији: Вартоломеј рекао Кирилу: „Одлука је донета АУТОКЕФАЛНОСТ Украјини“
Грчки црквени медији: Вартоломеј рекао Кирилу: „Одлука је донета АУТОКЕФАЛНОСТ Украјини“ Штампај Е-пошта
субота, 01 септембар 2018

     Грчки црквени сајт Romfea.gr пренео је вест о сусрету Васељенског Патријарха  Вартоломеја и Патријарха Московског и целе Русије  Кирила, одржаног на Фанару.

     На основу информација до којих је дошла Ромфеа, разговори су трајали два сата и вођени су у четири ока, а и уз учешће
митрополита, француског Емануила и Волоколамског Илариона.

   Из поузданих извора Ромфее, наводи се да је Патријарх Московски предложио Васељенском Патријарху да се реализује један научни конгрес (скуп), како би се обзнанили текстови и извори везани за питање(положаја православне цркве у Украјини- прим. редакције).

 

 

    Такође, Поглавар Цркве Русије је између осталог предложио Патријарху Вартоломеју да започне дијалог у вези с (овим) питањем.

     Васељенски Патријарх је с великом пажњом саслушао захтеве Патријарха Кирила, али га је, упркос томе, обавестио да се питање вуче већ подоста времена.
     „Радо, али Аутокефалност је за нас донета (свршена) одлука и идемо даље“ – навела је, у складу са информацијама, Васељенска Патријаршија.

Извор: https://vidovdan.org

Последњи пут ажурирано ( субота, 01 септембар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 25 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.