header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Западне службе, уз колаборацију патријарха Иринеја и Синода, спасиле Ракиту
Западне службе, уз колаборацију патријарха Иринеја и Синода, спасиле Ракиту Штампај Е-пошта
понедељак, 03 септембар 2018
           У четвртак, 23. августа т.г., на захтев и велико инсистирање америчке амбасаде у Београду, патријарх Иринеј је примио и саслушао Епископа милешевског Атанасија Ракиту, а све у вези постојећег и врло актуелног проблема, који је у јавност познат под случајем Филарет-Ракита. Потом су челници: америчке, канадске, немачке и амбасаде Велике Британије у Београду звали патријарха српског и ургирали, тј. изричито захтевали да се владика Атанасије Ракита на предстојећој седници Синода не сме ни по коју цену дирати, а камо ли казнити или не дај Боже преместити на неку другу епархију.

Седница Светог Архијерејског Синода одржана је у четвртак, 30. августа т.г., и  као што сви добро знамо, тек пуна три дана након исте у јавност је доспело штуро обавештење да случај Филарет-Ракита уопште није ни разматран, што ће рећи да стање у Епархији милешевској остаје непромењено. То значи да ће владика Филарет моћи да буде малтретиран и физички злостављан све док га Ракита не отера из епархије. По овоме, владики Атанасију је остављено све време овога света и његовог века да натенане испије четири стотине литара ракије колико је остало у ризници манастира Милешеве (Првих четири стотине од укупно осам стотина литара ракије Ракита је већ успео, као што смо чули, да попије и проћерда).

Драга браћо и сестре да ли се већ требамо упитати докле ће нам римокатолици и масони, и те западне дипломате одређивати и кројити капу у нашој Светој Цркви??? Да ли смо свесни да нам један шпијун страних агентура, као што је Атанасије Ракита чува гроб Светога Саве, мошти Светога Григорија Куманичког и икону Белог анђела?!

У Епархији милешевској све је мање монаха, што је заслуга како владика Јоаникија, тако поготово владике Атанасија који су својим злочиначким делима протерали половину постојећег монаштва међу којима је било неколико архимандрита и игумана. О томе колико су верни народ удаљили од манастира и Цркве довољно говори податак са јучерашње Архијерејске Литургије у манастиру Милешева. О броју верног народа нећемо говорити. Због тога вас упућујемо да посетите званични сајт Епархије милешевске и да се сами уверите.

Нека нам је Бог у помоћи кад имамо овакве "владике".

 

Идентитет аутора чланка познат Уредништву

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 03 септембар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 19 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.