header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Срамнио ћутање Београдске патријаршије поводом параде педера и лезбејки у Црнограду Штампај Е-пошта
понедељак, 17 септембар 2018

  Уважена редакцијо, ових дана ми је тешко, па с неким морам да поделим мисли. А мислим  докле је дошао наш епископат. Шта је задатак епископа ако није проповедање речи Божје и сведочење моралних истина хришћанства? Зашто су се монашили, због чега су примили хиротонију ако то не раде?

         Јер, у опширном исповедању вере приликом хиротоније будући владика каже: “Обећавам да ћу са страхом Божијим и богољубивим и човекољубивим расположењем пастирствовати поверени ми Народ Божији, ово стадо Пастиреначалника Христа у којем сам постављен да свештенодејствујем Јеванђеље спасења и да Богу приносим дарове и жртве Његове Свете Цркве. Зато завет дајем да ћу поверену ми паству често посећивати и сабирати на Службу Божију и јеванђелским поучавањем је чувати, са сваким усрђем и старањем, од свих јереси и раскола, од сујеверја и лажног живљења и од сваког неправедног делања. Са противницима Цркве Свете поступаћу са расуђивањем, кротко и праведно, по Апостолу Павлу, јер слузи Господњем не приличи да се гневи, него да буде тих, незлобив и човекољубив према свима, молећи се Богу да свима људима подари покајање за познање Истине. У световне послове нећу се уплитати, осим ако је учињена нека јавна неправда, у ком случају ћу најпре саветовати, а онда и у заштиту угрожених устајати, сагласно Јеванђелској речи да се већма треба покоравати Богу него људима и искати пре свега Царство Небеско и Правду Божију, а за слабе се праведно заузимати и малу браћу Христову никада не заборављати. Стараћу се да све чиним са искреном љубављу према Богу и ближњима, а као коначно мерило и циљ свих мисли, речи и дела својих постављаћу славу Божију, спасење душа људских и све творевине Божије, изграђивање боголиких људских личности и сазидање Богочовечанског Тела Цркве, не иштући оно што је моје, него оно што је Господа Христа, Архипастира свију нас и Врховне Главе васцеле Цркве Божије као смисла и возглављења целокупне творевине. Уз ово обећавам да ништа нећу радити под принудом, ма био и примораван од властодржаца или од мноштва људи, па макар ми и смрћу претили захтевајући од мене да учиним нешто што је супротно Божанским заповестима и свештеним правилима Цркве Христове.         

Устаде ли који епископ СПЦ против параде срама у Београду, коју је отворено подржала Влада Србије на челу са Аном Брнабић, која подржава ове и овакве параде са премијерског места и коју је, иако зна ко је и шта је, подржао лично нови Иринеј Буловић, који се сада зове Порфирије Перић и који је митрополит загребачко – љубљански? А премијер Брнабић је, поводом геј параде, најавила да ће почети процес легализације содомских „бракова“. Свака божићна посланица наших епископа – лицемера (част изузецима) садржи жалопојке о белој куги, а кад се праве манифестације које шире идеологију изумирања, онда нема ниједниог да каже ни А ни Б, него ћуте, куте и примају лову од владе која треба да све то легализује.      

Као и сваке године, тако су и ове године парадери вређали православну веру, носећи иконе на гаћама. А епископи СПЦ ништа, ни мукајет, што се некад говорило.

Једно, бедно, срамно, кукавички! „А све Саво на кољена клечи, блиједо му лице од ужаса“, како рече владика Николај у „Небеској литургији“.                                   

Нека вас Бог чува.

Никола из Новог Сада           

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 17 септембар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.