header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Отпор содомизацији Србије – министар културе о сукобу с премијерком
Отпор содомизацији Србије – министар културе о сукобу с премијерком Штампај Е-пошта
субота, 22 септембар 2018

 Повремена различито нијансирана размишљања чланова Владе у односу на одређене теме део су уобичајеног политичког колорита и свакако нису ексклузивитет српске владе, помирљив је министар

Министар културе и информисања Владан Вукосављевић поручује за Курир да и не размишља да поднесе оставку, иако је због негативног мишљења о ријалити програмима претрпео жестоке јавне критике премијерке Ане Брнабић.

- Изјаву председнице Владе Ане Брнабић нисам схватио као критику става Министарства културе и информисања и мог личног става да скаредним садржајима није место у медијима са националном фреквенцијом, што уосталом и стоји у Закону о електронским медијима. О оставци не размишљам, а повремена различито нијансирана размишљања чланова Владе у односу на одређене теме део су уобичајеног политичког колорита и свакако нису ексклузивитет српске владе - изјавио је Вукосављевић.

Министар културе је изазвао праву буру у јавности својим јавним повицима на ријалити садржаје на нашим телевизијама. Он је предложио да се ови програми скину с телевизија са националном фреквенцијом и да се за њихово гледање уведе посебно плаћање. Премијерка Брнабић је ускочила у расправу јасном поруком да се Влада Србије тиме неће бавити. Како је рекла, ова врста програма је ствар надлежних регулаторних тела а не Владе Србије.

- Треба да популаризујемо културне и образовне програме, али не можемо да се бавимо програмом приватних телевизија - рекла је председница Владе.

Посебно оштар према министру културе био је власник „Пинк медија групе“ Жељко Митровић, који је осмислио ријалити „Задруга 2“. Он је Вукосављевићу поручио да је „површан и глуп“, да је добио „излив опере у мозак“ и да је љубитељ порно садржаја.

- Ако треба некога да вређате, вређајте мене. Ја уживам кад ме нападају незналице и моћници. А и да будем искрен, радо бих се са вама такмичио у познавању, рецимо, музичке и филмске уметности. Разумем да ви ноћу, а легенда каже и дању на послу, гледате неке друге плаћене и скрембловане адулт филмове за које сте мислили да се емитују код нас - одбрусио је Митровић министру.

МИНИСТРИ ЋУТЕ

Дан после жестоке полемике премијерке и Вукосављевића, међу министрима као да је завладао закон ћутања. Нико од њих јуче није желео да јавно каже шта мисли о ријалити програмима и начину на који је Ана Брнабић дисциплиновала њиховог колегу.

Ово није први судар министра и премијерке

И РАНИЈЕ ИМАЛИ СУКОБЕ

Председница Владе и министар Вукосављевић и раније су имали сукобе. Премијерка је с министром културе већ имала озбиљна размимоилажења око реконструкције Народног музеја, али и око доделе новца за снимање контроверзног филма „Терет“.

- Последњи фаул му је био филм „Терет“, за који се унапред знало да ће бити проблематичан, с обзиром на то да се бави судбином Албанаца чији су лешеви 1999. превожени хладњачама. Могло се претпоставити да ће филм дићи прашину и укаљати углед Србије и то баш у посебно осетљивом тренутку, када се воде завршни разговори за Косово - каже на извор.

Како сазнајемо, случај „Вукосављевић“ није био помињан на јучерашњој седници Владе Србије, али јесте на ранијим, а се један министар пожали да га странци питају како је могуће да Србија финансира такав филм.

- Пошто Вукосављевић није био присутан, представник Министарства културе је објаснио да је то посао Филмског центра Србије и да не може на то да утиче и на томе се завршило - испричао је наш извор из Владе.

Филмски центар Србије дао је четири милиона динара за снимање овог филма.

Извор: „Курир“

Последњи пут ажурирано ( субота, 22 септембар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 24 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.