header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Маријана Р.: О женској и мушкој одећи
Маријана Р.: О женској и мушкој одећи Штампај Е-пошта
уторак, 25 септембар 2018

 Помаже Бог.

Хтела бих написати пар речи апропо чланцима о мушко-женском одевању. "Обуците се у одела непропадљивости..."

Када се првенствено будемо загледали у сами себе, када своју душу од грехова очистимо, топлим, покајничким сузама, када жена буде поново постала кротка, смерна, љубазна; када буде поново почела да слуша свог мужа, а муж жени да служи, онда ће сва гардероба доћи на своје место, сваки цветић и шара ће бити где треба, нећемо више видети "неукусно" одевене људе, већ ћемо видети њихове душе Богом украшене.

Онда нам неће требати упуства "модних експерата" како да се обучемо... Тада ће свака жена по осећају припадности знати шта је пристојно, а мушкарац када види такву жену знаће како да се обуче... ако је већ до те гардеробе.

 Онда када нестану комплекси и када применимо слободу коју нам је Господ дао, знаћемо ваљда и како да се обучемо.

Тренутно смо у стегама греха, стиска и притиска са свих страна, вриште феминискиње из већине жена (чак и Црквених), траже слободу и нека права, а никад није било мање слободе.

Мушкарци се ниподаштавају, систем тражи од њих да се повуку и под тим притиском својевољно постају кукавице. Више нису спремни да прихвате одговорност мужа и оца, главе куће, у којој је врат жена. И онда жена преузима ту улогу.

 Данас и међу Црквеним људима влада мишљење да нико не треба да буде сам, већ да свако има свог "пријатеља" мимо брака.

Чак и међу духовницима има оних који пропагирају "слободне везе" пре брака.

О свештеницима излишно је говорити.

Каже момак: "Мени је мој Отац (тај и тај) благословио да се "издувам" још две године, па онда да се женим."

 

 Шта то значи?

Дао му зелено светло за блуд, а он га прихвата! Где то има у закону Божијем?! Којем богу они служе? Тотална пропаст И поремећај друштва. Криво поимање вере и закона Божијег. Па да ли ће тај исти момак моћи здраворазумно да разлучи која је жена за њега после свих? Или ће та нека мученица, ако је уопште и одабере, морати од њега прво да направи поново човека, ако је то уопште могуће у 30-ој години живота?

Причамо о црквеној жени/девојци која има све предиспозиције да постане добра И послушна супруга и мајка. Међу младима (а и старима) опет понављам, у Цркви, се прича о контрацептивним средствима. Контрацепција међу православним народом И пре брака???

Треба послушати дивног свештеника Димитрија Смирнова, шта има да каже поводом ове и сличних тема о којима се углавном ћути. И онда поврх свих болести које изнутра изједају нашу православну Цркву и народ, о којима треба много да се прича и пише, ми причамо о одевању....

Наравно да је битно да будемо пристојни и по одећи и по понашању, али какви смо изнутра? Јер "Православље је начин живота" (О. Алексеј Јанг). А ако жене имају вољу да се науче кротости, смирености и пре свега љубави, а на крају и лепом одевању, требале би читати Св. Царицу Александру Фјодоровну Романов и њен дневник "Дарујте љубав". Ту је написано све шта једна жена треба да зна, под условом да и њен муж има исту вољу усавршавати се у љубави, поштовању, разумевању... Да двоје једно буду.

Праштајте...

 

П.С.

Велики поздрав у Христу, за уреднике и сараднике омиљеног православног сајта И чини ми се јединог меродавног по питању екуменизма... или ти борбе за веру.

Свако добро од Господа!

 

Маријана Р.

Последњи пут ажурирано ( уторак, 25 септембар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 69 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.