header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Хрватски портал „Нови лист“: „У цркви представљају 'Лик и дјело хрватског витеза Макса Лубурића'“
Хрватски портал „Нови лист“: „У цркви представљају 'Лик и дјело хрватског витеза Макса Лубурића'“ Штампај Е-пошта
среда, 03 октобар 2018
         "Хрватски витез Вјекослав Макс Лубурић", ваља нагласити, идејни је зачетник и творац злогласног логора Јасеновац, у којем је убијено најмање 80 тисућа људи (као што видимо Јован Ћулибрк је на истој линији са усташама - нап. "Борбе за веру"), углавном Срба, Рома и Жидова. Тако је, као идејни творац и зачетник логора, Лубурић титулиран и поставу Спомен-подручја Јасеновац.
         Католичка црква уступила је у Карловцу и Сплиту простор за представљање књиге о Максу Лубурићу, којега вјеродостојни повијесни извори приказују као једног од највећих убојица у саставу такозване усташке војнице, ударне песнице режима Анте Павелића. Ријеч је о Максу Лубурићу чије име се спомиње у пјесми "Јасеновац и Градишка Стара", гдје се о логорима смрти говори као о кући "Максових месара".
У позиву на промоцију, објављеном у тједнику екстремно десне провенијенције, наводи се да је ријеч о књизи о "животу и дјелу хрватског витеза Вјекослава Макса Лубурића, генерала Дрињанина".
"Хрватски витез Вјекослав Макс Лубурић", ваља нагласити, идејни је зачетник и творац злогласног логора Јасеновац, у којем је убијено најмање 80 тисућа људи, углавном Срба, Рома и Жидова. Тако је, као идејни творац и зачетник логора, Лубурић титулиран и поставу Спомен-подручја Јасеновац.
- У КЦЛ Јасеновац долази је често долазио, надзирао рад и особно убијао заточенике. Тако, између осталог, "Лубурића" представљају у Спомен-подручју Јасновац.
Што се представљања књиге о Лубурићу тиче, књиге која говори о "лику и дјелу хрватског витеза", у Карловцу ће оно бити уприличено послије мисе, у Националном светишту светога Јосипа. У Сплиту су "хрватском витезу Максу Лубурићу" простор уступили Доминиканци, у Доминиканском самостану фра В. Драгање. Представљање књиге и у Сплиту ће бити одржано иза свете мисе.
Ректор светишта св. Јосипа реагирао је на ову најаву промоције књиге Макса Лубурића и демантирао да је итко о томе контактирао његово светиште, о чему се може прочитати ОВДЈЕ.

 

         Извор: „Нови лист.хр“

Последњи пут ажурирано ( среда, 03 октобар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 11 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.