header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Миро Рајлић: Браво за г. Мирка Нанића Штампај Е-пошта
понедељак, 08 октобар 2018

 Прочитах на  Борби за веру Ваше Реаговање на писање да се у манастиру Гргетег новотари (овде:) и морадох да Вам одговорим и да Вам честитам на храбрости да сте устали у одбрану апхимандрита Доситеја. Не улазећи у његову исправност или кривицу, јер је не познам лично али ми је драго да сте смогли снаге да именом и презименом као вјерник устенете у одбрану свога свештеника. И управо је то величина сајта Борба за веру да омогућава да се јавно и без страха све добро похвали и брани ако треба али и да се све лоше и што није добро за наш, како кажете излуђени Србски народ и једину свету апостолску ,,Српску Православну Цркву објелодани и одбаци.

          А не да мој локални свештеник, кад га један вјерник у најбољој намери упита да је нешто прочитао на Борби за веру укори и упозори да тај сајт пишу и читају само хулитељи и рушитељи наше Светосавске Цркве. Па макар и државни суд осуди негог свештеника за крађу црквеног новца, макар неки епископ љуби руке римском папи, макар неки епископ јавно показује своје настране сексуалне склоности, макар опет неки епископ рашчини свештеника, оца четверо мале дјечице јер је свједочио на суду против другог осуђеног свештеника, макар неки епископи устају у одбрану Алојзија Степинца или умањују број покланих Срба у Независној Држави Хрватској и још много тога.

И ту настаје проблем који мучи и мене и вас? Ко излуђује овај наш јадни народ? Ове накараде које чине ово зло или онај ко напише и изнесе доказе за лоповлуке и марифетлуке оних који се крију иза мантије? А њихов најчешћи начин одбране је нојевска шутња, као "народ је овца, он то брзо заборави". И ако игдје вриједи пословица "кадија те тужи, кадија те суди"  то је, на жалост, у нашој Цркви. Ако желиш да пошаљеш писмо патријарху мораш преко надлежног свештеника и епископа...

На сву срећу има и Борба за веру па ако лаже коза не лаже рог.

Зато ми је драго и зато Вам честитам г.Нанићу што сте јавно устали у одбрану свог архимандрита.

Нека ми Бог оипрости ако гријешим.

Миро Рајлић, Ново Место

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 08 октобар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 51 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.