header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Иконоборство и крстоборство свештеника Милана Алексића Штампај Е-пошта
четвртак, 11 октобар 2018

 Драги посетиоци сајта Борба за веру, поводом писма које смо упутили Патријарху, а који је овај цењени сајт објавиo  (овде:), желимо вас информисати да смо ступили у контакт са свештеником из Патријарховог окружења који нам је рекао да је Патријарх примио наше писмо „к знању“ (ма шта то значило). Речено нам је да је Патријарх имао већ неколико притужби на рачун свештеника Милана Алексића и да је од в. Лаврентија тражио одговоре, као и да очекује његову реакцију. Такође, речено нам је да је Патријарх управо из ових разлога одбио да освети храм Светог Прокопија у Лозничком пољу.

        Обраћамо вам се поводом  новог скандала и богохуљења свештеника Милана Алексића, које се није могло видети ни код најгорих јеретика-иконобораца. Наиме, у храму Светог Прокопија, који се гради у Лозничком пољу, свештеник Милан Алексић је преко целе цркве поставио у поду часни крст, тако да човек не може ући и проћи кроз храм а да не гази часни крст. Одакле  му оваква идеја, стварно не знамо. Од Бога сигурно није! Ми знамo да једино код Сатаниста се ставља крст на под да се гази и да се тако негира хришћанство. Шта је с овим човеком, шта ће следеће урадити, стварно се више не може претпоставити.

Затражили смо тумачење једног од активних аутора чланака на овом сајту и он нам је рекао да је ово „чиста иконоборачка и крстоборачка јерес“. Међутим, упутио нас је да је ово и најстроже кршење црквених канона, и то 73. канона Трулског (Пето-шестог) сабора: „Пошто нам је животворним крстом откривено спасење, ми морамо читаво наше старање  уложити да се одаје достојна част ономе средству (крсту) помоћу кога смо спашени од древног грехопада. Према томе, одајући часном крсту поклоњење и умом и речју, и осећањима, ми заповедамо да се морају избрисати слике крста које неки постављају на подовима, да се не би, када стају ногама на њих, нанела увреда знамењу наше победе. Ради тога наређујемо: да буду ОДЛУЧЕНИ сви они који од сада буду цртали изображење крста по подовима“.

Image 

„Крст за гажење“ у цркви у Лозничком пољу

Освећење овог храма је најављено за 23. октобар ове године. Баш нас интересује ко ће први ступити у овај храм и погазити часни крст. Да ли ће то бити в. Лаврентије или свештеник Милан Алексић? Једно знамо: МИ НЕЋЕМО ГАЗИТИ ЧАСНИ КРСТ!!!!

Нису погажени само црквени закони, већ и државни, јер је црква саграђена без икакве дозволе. Иначе, наш народ овај храм назива „ПОКАЈНИЦА“, надамо се да вам је јасно зашто из претходног писма, и „ЦРКВА ИЗ ИНАТА“, јер свештеник Милан није хтео да је гради где је црквиште и где се молимо неколико векова, где је Бог рекао, него на месту где је он одредио, а то је остатак баруштине, подводно место, крај канала који одводи воду у Дрину.

Обратићемо се поново Патријарху и Синоду и умолити их да прекине са оваквим богохуљењем, да се не гази православна вера, да се народ не тера од цркве. Овим путем молимо све парохијане свештеника Милана Алексића да 23. октобра сви дођемо до храма Светог Прокопија и од владике Лаврентија затражимо објашњење. Лозница је мали град, све се зна. Зна се да је Милан Алексић целу своју породицу ухлебио у цркви, не само ужу, него и ширу, али о томе ће бити други пут речи....

Праштајте и молите се да сачувамо праву и чисту веру хришћанску!

 

Грађани Лозничког поља

 

Напомена: На фотографији у наслову - свештеник Милан Алексић

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 11 октобар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

Тело не може ни љубити ни мрзети. Не може се тело заљубити у тело. Способност за љубав припада души. Кад се душа заљуби у тело, то није љубав но жеља, пожуда. Кад се душа заљуби у душу, не кроз Бога, то је или дивљење или сажаљење. Кад се пак душа кроз Бога заљуби у душу, без обзира на изглед тела (лепоту, ругобу), то је љубав. То је права љубав, кћери моја. А у љубави је живот.

Свети Владика Николај, "Касијана"

Научник привлачи знањем, богаташ богатством, леполик лепотом, вештак вештином. Свак од њих привлачи ограничен број лица. Једино љубав привлачи сва људска бића. Привлачност љубави је неограничена. И учен и неук, и богат и сиромах, и вешт и невешт, и леп и ружан, и здрав и болестан, и млад и стар – сви хоће да буду љубљени. Христос је распростро своју љубав на све, и љубављу привукао к себи све. Својом љубављу Он је обухватио и мртве, давно иструлеле и од људи заборављене.

Свети Владика Николај , "Касијана"

Човек и мртав жели да буде љубљен. И после смрти бори се против смрти. Зато се многи труде, да завештањима и задужбинама обезбеде љубав према себи и после смрти. И жив и мртав човек жели да буде љубљен. Сродници могу да имају љубав према умрлим сродницима. А Христос рече: „Кад ја будем подигнут од земље, све ћу привући к себи“ (Јован. 12, 32). Подигнут на крст Он је својом жртвом из љубави према свима привукао к себи све, чак и душе умрлих из Ада. Пре Христа, кћери моја, није постојала наука о љубави, нити религија љубави.

Свети Владика Николај, "Касијана"


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.