header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Иконоборство и крстоборство свештеника Милана Алексића
Иконоборство и крстоборство свештеника Милана Алексића Штампај Е-пошта
четвртак, 11 октобар 2018

 Драги посетиоци сајта Борба за веру, поводом писма које смо упутили Патријарху, а који је овај цењени сајт објавиo  (овде:), желимо вас информисати да смо ступили у контакт са свештеником из Патријарховог окружења који нам је рекао да је Патријарх примио наше писмо „к знању“ (ма шта то значило). Речено нам је да је Патријарх имао већ неколико притужби на рачун свештеника Милана Алексића и да је од в. Лаврентија тражио одговоре, као и да очекује његову реакцију. Такође, речено нам је да је Патријарх управо из ових разлога одбио да освети храм Светог Прокопија у Лозничком пољу.

        Обраћамо вам се поводом  новог скандала и богохуљења свештеника Милана Алексића, које се није могло видети ни код најгорих јеретика-иконобораца. Наиме, у храму Светог Прокопија, који се гради у Лозничком пољу, свештеник Милан Алексић је преко целе цркве поставио у поду часни крст, тако да човек не може ући и проћи кроз храм а да не гази часни крст. Одакле  му оваква идеја, стварно не знамо. Од Бога сигурно није! Ми знамo да једино код Сатаниста се ставља крст на под да се гази и да се тако негира хришћанство. Шта је с овим човеком, шта ће следеће урадити, стварно се више не може претпоставити.

Затражили смо тумачење једног од активних аутора чланака на овом сајту и он нам је рекао да је ово „чиста иконоборачка и крстоборачка јерес“. Међутим, упутио нас је да је ово и најстроже кршење црквених канона, и то 73. канона Трулског (Пето-шестог) сабора: „Пошто нам је животворним крстом откривено спасење, ми морамо читаво наше старање  уложити да се одаје достојна част ономе средству (крсту) помоћу кога смо спашени од древног грехопада. Према томе, одајући часном крсту поклоњење и умом и речју, и осећањима, ми заповедамо да се морају избрисати слике крста које неки постављају на подовима, да се не би, када стају ногама на њих, нанела увреда знамењу наше победе. Ради тога наређујемо: да буду ОДЛУЧЕНИ сви они који од сада буду цртали изображење крста по подовима“.

Image 

„Крст за гажење“ у цркви у Лозничком пољу

Освећење овог храма је најављено за 23. октобар ове године. Баш нас интересује ко ће први ступити у овај храм и погазити часни крст. Да ли ће то бити в. Лаврентије или свештеник Милан Алексић? Једно знамо: МИ НЕЋЕМО ГАЗИТИ ЧАСНИ КРСТ!!!!

Нису погажени само црквени закони, већ и државни, јер је црква саграђена без икакве дозволе. Иначе, наш народ овај храм назива „ПОКАЈНИЦА“, надамо се да вам је јасно зашто из претходног писма, и „ЦРКВА ИЗ ИНАТА“, јер свештеник Милан није хтео да је гради где је црквиште и где се молимо неколико векова, где је Бог рекао, него на месту где је он одредио, а то је остатак баруштине, подводно место, крај канала који одводи воду у Дрину.

Обратићемо се поново Патријарху и Синоду и умолити их да прекине са оваквим богохуљењем, да се не гази православна вера, да се народ не тера од цркве. Овим путем молимо све парохијане свештеника Милана Алексића да 23. октобра сви дођемо до храма Светог Прокопија и од владике Лаврентија затражимо објашњење. Лозница је мали град, све се зна. Зна се да је Милан Алексић целу своју породицу ухлебио у цркви, не само ужу, него и ширу, али о томе ће бити други пут речи....

Праштајте и молите се да сачувамо праву и чисту веру хришћанску!

 

Грађани Лозничког поља

 

Напомена: На фотографији у наслову - свештеник Милан Алексић

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 11 октобар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 27 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.