header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Вукман Чејовић: Теолошки дијалог са дон Ђуровићем (1) Штампај Е-пошта
четвртак, 11 октобар 2018

 ПИТАЊА УПУЋЕНА ПАНТЕИСТИЧКО - ЈЕЗУИТСКОМ ФРАТРУ ДОН ЗОРАНУ ЂУРОВИЋУ

1. Господине Зоки, из којег века потиче предање о сољењу свете римокатоличке воде и да ли ви знате које се молитве изговарају приликом сољења?

2. Да ли се молитве изговарају прије или послије сољења, или се изговарају приликом сољења?

3. Која концетрација соли је дозвољења за ту свету тајну?

4. Колика количина је минимална, а која је количина максимална?

5. Да ли је могуће умјесто папске свете воде користити освећени расо од кисјелог купуса?

6. Ако није, зашто није, с обзиром да расо од кисјелог купуса има доста витамина и поспешује столицу? А обадвије текућине су слане.

7. Да ли се папска света вода може користити умјесто рицинусовог уља?

 8. Да ли је бијели дим, приликом које од чојека постаје бог, знате оно, када се бира папа и када задими, папа постаје безгрешан, дакле, да ли је и тај дим слан а ако јесте, да ли вам је познато, да ли су тај бијели дим осолили у шпорету или изван шпорета?

9. Још нешто, логично је да се бубрежним болесницима не препоручује пијења римокатоличке свете воде.

А зашто???

Па због соли.

9. Да ли у Ватикану постоји света вода за бубрежне болеснике, која није слана?

10. И да ли је канонски исправно шећерити свету римску воду?

Унапријед захвалан на Вашем одговору.

 

Ваш, Вукман Чејовић, доктор теологије

Последњи пут ажурирано ( петак, 12 октобар 2018 )
 
Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 42 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

Тело не може ни љубити ни мрзети. Не може се тело заљубити у тело. Способност за љубав припада души. Кад се душа заљуби у тело, то није љубав но жеља, пожуда. Кад се душа заљуби у душу, не кроз Бога, то је или дивљење или сажаљење. Кад се пак душа кроз Бога заљуби у душу, без обзира на изглед тела (лепоту, ругобу), то је љубав. То је права љубав, кћери моја. А у љубави је живот.

Свети Владика Николај, "Касијана"

Научник привлачи знањем, богаташ богатством, леполик лепотом, вештак вештином. Свак од њих привлачи ограничен број лица. Једино љубав привлачи сва људска бића. Привлачност љубави је неограничена. И учен и неук, и богат и сиромах, и вешт и невешт, и леп и ружан, и здрав и болестан, и млад и стар – сви хоће да буду љубљени. Христос је распростро своју љубав на све, и љубављу привукао к себи све. Својом љубављу Он је обухватио и мртве, давно иструлеле и од људи заборављене.

Свети Владика Николај , "Касијана"

Човек и мртав жели да буде љубљен. И после смрти бори се против смрти. Зато се многи труде, да завештањима и задужбинама обезбеде љубав према себи и после смрти. И жив и мртав човек жели да буде љубљен. Сродници могу да имају љубав према умрлим сродницима. А Христос рече: „Кад ја будем подигнут од земље, све ћу привући к себи“ (Јован. 12, 32). Подигнут на крст Он је својом жртвом из љубави према свима привукао к себи све, чак и душе умрлих из Ада. Пре Христа, кћери моја, није постојала наука о љубави, нити религија љубави.

Свети Владика Николај, "Касијана"


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.