header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow О папином вештичарском штапу (фото)
О папином вештичарском штапу (фото) Штампај Е-пошта
субота, 20 октобар 2018

 Чим се појавио Бергоглио на отварању "Синоде за младе", привукао ми је пажњу штап који је користио том приликом, због језивог и злослутног утиска који је остављао.


 Свакако, многи католички блогови и странице такође су се осврнули на ову појаву, и установили везу између његовог лика и штапа коришћеног у окултне сврхе и од вештица. Novus Ordo Watch наводи неколико таквих сајтова и овде је права колекција изложених слика.

Да ли му је овај штап неко "увалио"? Један Хришћанин не може ићи с њим, и он мора препознати тај синкретизам "из авиона". Али Бергоглију то не смета. Да ли ради свесно или не, није ме брига. Бергоглија оптужује његове речи, "доктрине, гестови и поруке". Но, не може се прећи пре преко овогИ ово је једна злоћудна, стравична порука. До којих ће заблуда овај човек одвести наивне?

Иначе, овај штап иде као прстен на руку његовом стилу и проповедању. Један дан каже нешто што може проћи, други иде са отвореним одрицањем хришћанске доктрине. Тако заблуђује и вара без престанка. Модус операнди окултиста је овакав:

"Вештица није везана за догму. То их чини претњом за хришћанство засновано на доктрини. Вештица инсистира да све што је у стварању има своје место. Црква је инсистирала на две супротне супстанце Бога и ђавола. Вештица тражи синтезу."

Nicholaj De Mattos Frisvold - занат Невернице. (Напомена: не пропустите како синкретисти примењују нешто слично мисли водиље Хегелове филозофије: теза, антитеза, синтеза. Јер је извор практично исти.)

Док је Фр. Том Росица, портпарол Ватикана за штампу, недавно овако описао свог "шефа":

"Папа Фрањо крши католичке традиције кад год жели бити" ослобођен од поремећених веза. "Наша је Црква ушла у нову фазу: с доласком овог првог исусовачког папе отворено је владана појединцем а не по ауторитету Писма или чак сопственим диктатима традиције и Светог Писма."

Обратите пажњу на израз "Наша црква" коју користи.

Да, то је "ваша Црква", а не Божија.

Следе слике са неколико кратких коментара:


Две девојке му дају припремљени штап. Ова с лева није баш тако млада како се чини. Погледајте црвени конац на њеној левој руци.

 
Да ли ова девојка зна шта је то?
 


"Мадона" зна, због тога га и показује да се види. То је талисман вештица и кабале, врста хибрида јеврејског талмудизма и иконографије вештица.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Боже, ослободи нас овога!


Извор: "О доста тога..:"

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 20 октобар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.