header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow О папином вештичарском штапу (фото)
О папином вештичарском штапу (фото) Штампај Е-пошта
субота, 20 октобар 2018

 Чим се појавио Бергоглио на отварању "Синоде за младе", привукао ми је пажњу штап који је користио том приликом, због језивог и злослутног утиска који је остављао.


 Свакако, многи католички блогови и странице такође су се осврнули на ову појаву, и установили везу између његовог лика и штапа коришћеног у окултне сврхе и од вештица. Novus Ordo Watch наводи неколико таквих сајтова и овде је права колекција изложених слика.

Да ли му је овај штап неко "увалио"? Један Хришћанин не може ићи с њим, и он мора препознати тај синкретизам "из авиона". Али Бергоглију то не смета. Да ли ради свесно или не, није ме брига. Бергоглија оптужује његове речи, "доктрине, гестови и поруке". Но, не може се прећи пре преко овогИ ово је једна злоћудна, стравична порука. До којих ће заблуда овај човек одвести наивне?

Иначе, овај штап иде као прстен на руку његовом стилу и проповедању. Један дан каже нешто што може проћи, други иде са отвореним одрицањем хришћанске доктрине. Тако заблуђује и вара без престанка. Модус операнди окултиста је овакав:

"Вештица није везана за догму. То их чини претњом за хришћанство засновано на доктрини. Вештица инсистира да све што је у стварању има своје место. Црква је инсистирала на две супротне супстанце Бога и ђавола. Вештица тражи синтезу."

Nicholaj De Mattos Frisvold - занат Невернице. (Напомена: не пропустите како синкретисти примењују нешто слично мисли водиље Хегелове филозофије: теза, антитеза, синтеза. Јер је извор практично исти.)

Док је Фр. Том Росица, портпарол Ватикана за штампу, недавно овако описао свог "шефа":

"Папа Фрањо крши католичке традиције кад год жели бити" ослобођен од поремећених веза. "Наша је Црква ушла у нову фазу: с доласком овог првог исусовачког папе отворено је владана појединцем а не по ауторитету Писма или чак сопственим диктатима традиције и Светог Писма."

Обратите пажњу на израз "Наша црква" коју користи.

Да, то је "ваша Црква", а не Божија.

Следе слике са неколико кратких коментара:


Две девојке му дају припремљени штап. Ова с лева није баш тако млада како се чини. Погледајте црвени конац на њеној левој руци.

 
Да ли ова девојка зна шта је то?
 


"Мадона" зна, због тога га и показује да се види. То је талисман вештица и кабале, врста хибрида јеврејског талмудизма и иконографије вештица.

 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 
 

Боже, ослободи нас овога!


Извор: "О доста тога..:"

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 20 октобар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 34 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

Чувај се сине мој јеретика и њихове приче, јер се наша земља такође испунила њима! Ако ће ико да спасе душу своју, то ће бити само кроз живот у Православној вери. Јер нема боље вере од наше свете Православне вере. Сине мој, није добро хвалити нечију туђу веру. Ко год хвали страну веру, он је као онај који напушта своју властиту Православну веру. Ако неко хвали своју а и туђу веру, он је као човек са две вере и близу је јереси. Ако ти ико каже: "Твоја вера и моја вера су од Бога," ти сине мој треба да одговориш: "Јеретиче! Да ли мислиш да Бог има две вере? Зар не знаш шта пише у Писму: Један Господ, једна Вера, једно Крштење." (Ефе. 4,5) Зато се чувај таквих људи и увек стој у својој вери. Не братими се са њима него их избегавај и ходи у својој вери и добрим делима! Сине мој, чак ако буде потребно и да умреш за своју свету веру, не бој се смрти! Тако су и светитељи умирали за своју веру, и сада су живи и са Христом.

Св. Теодосије Кијевски
Из његовог писма принцу кијевском кога су паписти хтели обратити


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.