header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Безумље свештеника Милана Алексића - последњи чин
Безумље свештеника Милана Алексића - последњи чин Штампај Е-пошта
четвртак, 25 октобар 2018

 Поштовани пратиоци сајта Борба за веру,

Желимо најпре да захвалимо уредништву сајта што је препознало проблем који имамо са свештеником Миланом Алексићем и неопходношћу да наши проблеми постану јавни, како би уопште били решени.

          Када смо видели како изгледа под новоизграђене цркве Светог Прокопија у нашем насељу били смо згрожени и затечени бахатошћу, безобзирношћу, кршењем канона и незнањем свештеника Милана Алексића, коме ни Часни крст није свет. Обратили смо се писмом патријарху, писали овом цењеном порталу и тиме смо покушали да утичемо на свест и савест оних који имају већу моћ одлучивања, али изгледа да смо их преценили.

У уторак, 23. октобра црква је освећена од стране владике шабачког Лаврентија, ваљевског Милутина и зворничко – тузланског Фотија. Владика Лаврентије није реаговао и ову срамоту спречио, односно освећење цркве није одложио док се ова богохула не отклони. Из којих разлога, да ли због старости, изнемоглости (будући да се види на њему да је старост узела маха) или пак, због нечег трећег, не знамо.  Овако су Владика Лаврентије и његове колеге свесно погазиле светињу. Десило се оно чега смо се и бојали. Сад не можемо да идемо у цркву у нашем насељу, коју смо толико желели и којој смо се радовали, иако је градњу од самог почетка пратио инат и безобразлук Милана Алексића, зато што НЕЋЕМО да газимо часни крст. Саградио је цркву себи и за себе, само што није оправдала назив „ПОКАЈНИЦА“, већ се у њеној градњи и кроз њу показала сва злоба и помраченост ума свештеника Милана.

У данима пред освећење, приметили смо по нашем комшилуку непознате људе, који су осматрали дворишта из својих аутомобила, распитивали се за куће појединих комшија, а све у циљу да се сазна ко је стекао довољно храбрости да каже истину, јер истина је болна. Једини кога ова истина боли је бахати и безобзирни поп Милан Алексић, тако да није тешко закључити ко је налогодавац те шпијунске мисије у Лозничком пољу.

Дошли смо и до податка да се у Служби за катастар Лозница на тој катастарској парцели не налази ниједан објекат, што указује на чињеницу да је црква саграђена без икакве грађевинске и употребне дозволе, што је грубо кршење и закона ове државе. Мада, када човек крши Божије законе, па што не би и државне!

Из свега што се до сада десило, нама је постало јасно да проблем није једино свештеник Милан Алексић. Сад нам је и јасно зашто се свештеник Милан Алексић бахатио и ниподаштавао нас када смо упутили петицију у којој смо молили владику Лаврентија да га премести из нашег краја и да нам додели другог свештеника. То може да чини само човек који има неког јачег да га заштити у његовом злоделу.

На нека питања немамо одговоре:

1.  Kако је могуће да један човек таквих „нечовечанских“ особина, попут Милана Алексића, може уопште да буде свештеник и још да има власт да доноси одлуке, називајући себе у својој бахатости и осионости „лозничким владиком“?

2. Ко је уопште допустио да у Епархији шабачкој и да ли је то због немоћи и остарелости Владике Лаврентија, главни свештеник буде Милан Алексић, човек који је направио огромне финансијске малверзације и проневере, свештеник кога пола његове парохије не прима у своје домове, човек који је у сукобу са лозничким свештеницима, вероучитељима, високим градским представницима, обичним грађанима, човек који је бахат, безобразан, безобзиран и хронични алкохоличар!?

3.   Да ли само у Цркви неко може да буде лопов и да врши проневере, а да за то буде нахрађиван и похваљиван, а не ражалован и упућен на суд??

На крају, схватамо да одговоре на ова питања може да да Владика Лаврентије и његови блиски сарадници који га воде испод руке и говоре му шта треба да чини (како нам посведочише наши пријатељи присутни на освећењу). А ако неће он и они, Сабор владика као највиши орган СПЦ, биће упознат са свим овим чињеницама.

ЈАВНО ПОЗИВАМО ВЛАДИКУ ЛАВРЕНТИЈА ДА СЕ ОБРАТИ ОВОМ САЈТУ, ДА ДА ОДГОВОРЕ НА ОВА ПИТАЊА И ОСПОРИ АКО ИМА И ЈЕДНА ЗЕРА ЛАЖИ УПУЋЕНА ОД НАС!!!!

Непоколебани у борби за веру,

Грађани Лозничког поља

Последњи пут ажурирано ( петак, 26 октобар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 22 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.