header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Академик С. Живановић: Поводом текста „Ревизија јасеновачке историје се понавља“ Штампај Е-пошта
уторак, 30 октобар 2018

 Као председник Међународне комисије за истину о Јасеновцу морам да упознам читаоце сајта "Борба за веру" са извесним неистинама изнетим у чланку под горњим насловом, који је објављен на сајту (овде:).

Пре свега Бари Литучи је оглашен за неподобну особу (нон грата) у Републици Српској због забране у САД поводом његове тужбе, коју је амерички суд усвојио. По тој одлуци суда повучене су све књиге из свих библиотека у САД и уништене, а сви непродати примерци су такође уништени. Ради се о Зборнику радова Прве Међународне конференције о Јасеновцу која је одржана 1997 године у Њујорку под председништвом амричког профеора Др.Бернарда Клајна.     

Удружење Јасеновац-Доња Градина из Бања Луке, Република Српска је после ове одлуке америчког суда објавила у Бања Луци ново издање овог Зборника са Прве Међународне конференције. Књига је такође објављен и на сајту овог Удружења. Тужбу америчком суду је покренуо Бари Литучи, Антон Милетић и други. Читаоци у САД сада могу да се упознају са садржајем тог Зборника, који се налази на сајту Удружења Јасеновац-Доња Градина.   

Међународна комисија за истину о Јасеновцу у којој су били стручњаци са свих пет континената, али нико није био ни Србин ни Хрват, нити пак неко са триторије бивше Југославије је утврдила да да су у Јасеновачком систему хрватских логора за истребљење Срба, Јевреја и Рома убијене жртве биле преко 700 000 Срба, 23 000 Јевреја и 80 000 Рома, међу којима је било 110 000 деце испод 14 година старости. Комисијом је руководио амерички професор Др Бернард Клајн. Према томе познат је број убијених жртава Јасеновачког система хрватских логора за истребљење Срба, Јевреја и Рома. Тврдња Барија Литуција о0 броју жртава се не сматра тачном.       

Нажалост, у Републици Србији постоје особе које и даље сарађују са Баријем Литучијем и његовим Јасеновац Ресеарцх Институте, јер им није познато његово залагање да се у САД забрани и уништи Зборник радова са Прве Међнародне конференције о Јасеновцу, са сведочењима преживелих логораша Јасеновачких логора смрти. Такође им није познато ни да је Бари Литучи отерао из Јасеновца Ресеарцх Институте све чланове осниваче овог института, да би сам преузео власт у том институту.

Читаоци сајта "Борба за веру" могу да се упознају са чињеницама у Јасеновцу у књигама које је објавила издавачка кућа "Пешић и синови" из Београда под насловом Јасеновац (књига награђена наградом" Растко Петровић", као ауторско дело од националног значаја), затим Јасеновац 2 и књига управо изашла из штампе "Хрватски геноцид против Срба, Јевреја и Рома.

 

Академик Професор Др.Србољуб Живановић,

Председник Међународне комисије за истину о Јасеновцу,

Лондон, Велика Британија

Последњи пут ажурирано ( уторак, 30 октобар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 37 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА
ПОУКЕ СВЕТИХ ОТАЦА О БОГАТСТВУ И СИРОМАШТВУ

Љубав према земаљским стварима помућује ум и срце, док презир према њима доноси мир и тишину (авва Исаија).

-Сиромаштво лишава многих земаљских угодности, зато води путем који је слободан од многих опасности.

-Нећемо желети сувишно. Бићемо задовољни малим – и увек ћемо бити богати (Свети Јован Златоуст).

-Сиромаху су потребни само храна и одећа, док су богатоме потребна имања, куће, гозбе, почасти, безбедност, слава (Свети Јован Златоуст).

-Нека те не заводи туђе добро, јер ћеш и своје брзо оставити (Свети Димитрије Ростовски).

-Угађање телу и уживање у великом богатству и власти, представљају смрт за душу. Напротив, рад, трпљење, сиромаштво праћено благодарношћу, и умртвљивање тела – живот су душе и пут до сваке утехе. Почетак греха је похота, кроз коју разумна душа гине. А љубав представља почетак спасења и Царства Небеског за душу (Свети Антоније Велики).

-Не завиди богатима и не тугуј што немаш богатство, јер оно никако није обележје истинске среће и задовољства.

-Имати богатство, то никако не значи бити спокојан, задовољан и не желети ништа више. «Ти тугујеш – вели свети Златоуст – кад видиш богатог, а он тугује много више од тебе, кад види некога ко је богатији од њега».

-Боље је живети у сиромаштву, него у неправедно стеченом богатству (Свети Тихон Задонски).

-Богатство се не састоји у томе да се поседује благо, него да се не брине о његовом прибављању (Свети Јован Златоуст).

-Ко је погазио страст према богатству, тај је богатији од свих (Свети Јован Златоуст).

-Не имати богатство, него немати потребу за богатством – то је највеће богатство (Свети Исидор Пелусиот).

-Богу нису угодна велика дела, него велика љубав са којом се она чине (Свети Василије Велики).

-Кад је неко лењ у нечем малом што зависи од њега, не веруј да се разликује ни у великом (Свети Исак Сиријац).

Нема ничег великог кад је мала љубав, и ничег малог кад је љубав велика (Свети Василије Велики).


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.