header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Академик С. Живановић: Поводом текста „Ревизија јасеновачке историје се понавља“ Штампај Е-пошта
уторак, 30 октобар 2018

 Као председник Међународне комисије за истину о Јасеновцу морам да упознам читаоце сајта "Борба за веру" са извесним неистинама изнетим у чланку под горњим насловом, који је објављен на сајту (овде:).

Пре свега Бари Литучи је оглашен за неподобну особу (нон грата) у Републици Српској због забране у САД поводом његове тужбе, коју је амерички суд усвојио. По тој одлуци суда повучене су све књиге из свих библиотека у САД и уништене, а сви непродати примерци су такође уништени. Ради се о Зборнику радова Прве Међународне конференције о Јасеновцу која је одржана 1997 године у Њујорку под председништвом амричког профеора Др.Бернарда Клајна.     

Удружење Јасеновац-Доња Градина из Бања Луке, Република Српска је после ове одлуке америчког суда објавила у Бања Луци ново издање овог Зборника са Прве Међународне конференције. Књига је такође објављен и на сајту овог Удружења. Тужбу америчком суду је покренуо Бари Литучи, Антон Милетић и други. Читаоци у САД сада могу да се упознају са садржајем тог Зборника, који се налази на сајту Удружења Јасеновац-Доња Градина.   

Међународна комисија за истину о Јасеновцу у којој су били стручњаци са свих пет континената, али нико није био ни Србин ни Хрват, нити пак неко са триторије бивше Југославије је утврдила да да су у Јасеновачком систему хрватских логора за истребљење Срба, Јевреја и Рома убијене жртве биле преко 700 000 Срба, 23 000 Јевреја и 80 000 Рома, међу којима је било 110 000 деце испод 14 година старости. Комисијом је руководио амерички професор Др Бернард Клајн. Према томе познат је број убијених жртава Јасеновачког система хрватских логора за истребљење Срба, Јевреја и Рома. Тврдња Барија Литуција о0 броју жртава се не сматра тачном.       

Нажалост, у Републици Србији постоје особе које и даље сарађују са Баријем Литучијем и његовим Јасеновац Ресеарцх Институте, јер им није познато његово залагање да се у САД забрани и уништи Зборник радова са Прве Међнародне конференције о Јасеновцу, са сведочењима преживелих логораша Јасеновачких логора смрти. Такође им није познато ни да је Бари Литучи отерао из Јасеновца Ресеарцх Институте све чланове осниваче овог института, да би сам преузео власт у том институту.

Читаоци сајта "Борба за веру" могу да се упознају са чињеницама у Јасеновцу у књигама које је објавила издавачка кућа "Пешић и синови" из Београда под насловом Јасеновац (књига награђена наградом" Растко Петровић", као ауторско дело од националног значаја), затим Јасеновац 2 и књига управо изашла из штампе "Хрватски геноцид против Срба, Јевреја и Рома.

 

Академик Професор Др.Србољуб Живановић,

Председник Међународне комисије за истину о Јасеновцу,

Лондон, Велика Британија

Последњи пут ажурирано ( уторак, 30 октобар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >
УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 109 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

 МОЛИТВА НА ПОЧЕТКУ ПОСТА

Благодаримо Ти Христе Боже наш, што си нам садашње време поста управио на спасење, и за кратко време наше највеће духовне ране вешто излечио и свукао са нас мноштво грехова.

Ми ти се молимо, Свеблаги, удаљи од нас, у време поста, свако фарисејско лицемерје и јудејску опорост. Одагнај (од нас) преузношење због уздржања и уклони свако забрањено дело, реч и помисао. Испуни нас Духом Светим, светлошћу и истином коју си законоположио. Учврсти нас у борби против страсти; укрепи нас у рату против греха. Припреми нас за уздржавање од хране и удаљавање од злих делâ да бисмо следили за Тобом, Који си нам преко поста показао победу над ђаволом, и били причасници смрти и васкрсења, и наслађивали се у вечном животу који си припремио гладнима и жеднима Твоје правде.

Род наш, постом и вером у Тебе, оснажи у борби против сваког непријатеља.

Јер си Ти Бог наш и Спаситељ, и Теби приличи слава, са беспочетним Оцем и пресветим и благим и животворним Твојим Духом, сада и увек и у векове векова. Амин!


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.