header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Владимир Димитријевић: Да се зна зашто смо на удару новопаганског тоталитаризма Штампај Е-пошта
среда, 31 октобар 2018

 ЗАВЕТНОСТ НА УДАРУ 

Свако од нас припада свом  народу.    И то је нормално и логично. И свако од нас дели судбину свог народа. Ако неће, он постаје конвертит, и мрзи свој народ и његов идентитет. А често се претвара и у гонитеља бивше браће, да би другима и себи доказао ко је и шта је  у новом кључу, кључу самопорицања.        

ДА СЕ ЗНА ИЛИ ЗАШТО СМО НА УДАРУ НОВОПАГАНСКОГ ТОТАЛИТАРИЗМА          

ЗАВЕТНОСТ НА УДАРУ 

Свако од нас припада свом  народу.    

И то је нормално и логично. И свако од нас дели судбину свог народа. Ако неће, он постаје конвертит, и мрзи свој народ и његов идентитет. А често се претвара и у гонитеља бивше браће, да би другима и себи доказао ко је и шта је  у новом кључу, кључу самопорицања.            

Потписник ових редова припада свом народу. Грешном, гуравом, рањеном, али и даље, у својим највећим дубинама, народу који је склопио Завет са Христом, и који тим Заветом живи. И који је због тог завета гоњен. И који је страдао због тога Завета, као што и сада страда.  

Иако нас газе, понижавају, поништавају, иако су нам на чело државе довели зле кловнове, Срби, нарочито омладина, опет се буде, и трају. И то виде и они који дођу са стране и живе код нас. (овде:). И то виде и странци из даљине, какав је Арно Гујон, који је, сазирући нашу народну душу, постао православни хришћанин.                       

И то се не да зауставити.          

Једино што могу је да опет крену у рат и да нас побију. Као што је било за време Другог светског рата. Али, неће нас уништити. Јер су Срби хришћански историјски народ који ће остати и опстати до Страшног суда и коначне победе Христове.       

А србомрсци су живи, и делатни. Од Загреба, преко Сарајева, до Приштине. У Миловој фашистичко – мафијашкој Монтенегрији не дају Србима да прославе уједињење Црне Горе са Србијом. (овде:).А у Србији – другосрбијански јуришници, који хоће да нам ставе фластере на уста, да не смемо да сведочимо Свету Истину Христову.

ЗАШТО НАС НАПАДАЈУ?          

Живимо у чудно доба, кад је све изврнуто наглавце. Више ништа није поуздано, и више ништа не важи као трајно и постојано. Канцер - капитализам последњих времена све уништава и претвара у робу. Том претварању свега у робу постајемо подложни по новим законима који су безакоње. И потписник овох редова то зна већ деценијама, и о томе настоји да сведочи. Зато се и он, као и слични њему, налази на удару владајућих сила, које желе да људе ућуткају и приморају их да живе као робље Новог поретка. Италијански философ Дијего Фузаро је јасан:“И тешко онима који се не слажу, држећи се старих и досадних хетеросексуалних односа у љубави! Costoro - omofobi, sessisti, paternalisti e trogloditi nell'animo - dovranno essere rieducati a una postura autenticamente cosmopolita. Ти хомофоби, сексисти, патерналисти и примитивци у души, морају се преобразити у аутентично космополитске ликове. La new economy ci sta riuscendo: sta neutralizzando la famiglia e lo Stato.Нова економија настоји да неутралише породицу и државу. La famiglia, in quanto cellula genetica della comunità. Породицу као генетску ћелију заједнице.Lo Stato, in quanto compimento della vita etica (Hegel docet). Државу као испуњење етичког живота (Хегел docet).Sta, per ciò stesso, ridefinendo la società tutta come spazio liquido globalizzato per la libera circolazione dei capitali, delle merci e degli esseri umani mercificati. На тај начин се редефинише друштво као глобализовани течни простор за слободно кретање капитала, роба и људских бића.Sta dissolvendo ogni residua comunità etica, di modo che sopravviva solo il libero scambio utilitaristico tra atomi di consumo deeticizzati. Уништава се етичка заједница тако да преостаје само слободна утилитарна размена између атома потрошње лишених етике.L'atomistica liberale mira a dissolvere la famiglia nella pluralità nomade e diasporica degli io irrelati: o, in modo convergente, a ridefinirla come mero assemblaggio effimero ("poliamoroso") ea tempo determinato, rispondente in via esclusiva al libero e illimitato desiderio di individui senza residua identità di genere e aspiranti unicamente al plus-godimento e al libero-scambismo erotico. Либерални атомизам има за циљ да раствори породицу у номадски и дијаспорички плурализам неповезаних бића или, на конвергентан начин, да је редефинише као пуки пролазни (полиљубавни) и временски ограничени скуп који следи искључиво слободну и неограничену жељу појединаца, без родног идентитета, и који тежи једино ка групном уживању и слободној еротској размени.                                            

Потписник ових редова сматра да је Богом благословена породица извор и увор људског постојања на овом свету. И зато говори  и сведочи колико може. Због тога се, рекосмо, већ годинама налази на брисаном простору остракизма; сада се, између осталог, нашао и на удару Повереника за заштиту равноправности, који га је оптужио због слободне мисли и речи у одбрану породичних вредности (овде:; овде:; овде:).                 

Није лако бити у тој борби, коју води наказна ЕУтопијска власт против хришћанских истина и правде Божје, а у име новог паганизма. Ипак, та борба нам је дужност. И ко се бори, очекује подршку од ближњих. Какву подршку? Од своје браће хришћана не тражим да ме бране јавним наступима, али бих волео да прате збивања, да знају у какво доба живе, да се спремају за дане који долазе и да, узгред, изговоре коју молитвицу за грешног слугу Божјег Владимира, да остане на путу одбране породице и породичних вредности. А Господ ће им добром узвратити. И молитвом ћемо бити јачи.                   

ПОРУКА ВЛАДИКЕ НИКОЛАЈА             

И не бојмо се. Владика Николај нам, пре свог равногорског јунака Спасе Спасовића, који говори нацистима што га држе у логору и спремају му смрт, поручује (а тако и свим градитељима и слугама Новог светског поретка до краја историје): За циљ зидања узели сте подземну Валхалу место небеског Раја, а за вођу Кесара место Христа. Снове и фантазије прогласили сте стварношћу а божанску стварност фантазијом. И са таквим тобож новим појмовима, а у ствари извученим из старих тевтонских гробаља и римских рушевина, ви сте покренули немачки народ у Земљу Недођију, то јест у бој за остварење земаљског раја проширењем свога простора, подјармљењем или истребљењем осталих народа. У ове подјармљене народе, намењене истребљењу, спада и мој народ. Нисам ја, господо, обожавалац мога народа, те да би био слеп за његове мане и грехове. Но у часу када неко самртно страда, нечовечно би било говорити о његовим манама и гресима. А мој народ самртно страда. Чак и окрутни Римљани, Пилат и његов капетан Голготске страже, имали су само похвалне речи за највећег Страдалника. Српски народ никад није знао много али је увек знао оно главно, оно што човека чини човеком и хришћанина хришћанином. И писмен и неписмен знали су оно главно. Од кад се крстом крстио и крст на своје барјаке ставио он је у личности Христовој гледао истину, а одсјај те истине у личностима Христових светитеља, витеза вере и мученика за веру, које је после њихове смрти радосно славио као живе бесмртнике. Славио их је као познаваоце истине, сведоке истине и браниоце истине.Ту и такву Истину, у Личности и у личностима, српски народ је схватио као праву и једину истину. Њом је он живео, њом се крепио и лечио, њу пред светом сведочио речју и владањем, њу красио дивним храмовима, симболичним обичајима, њој певао, пред њом плакао, за њу се борио, за њу умирао.

Истина, Која је Пут и Живот, Господ наш Исус Христос, нека нам свима помогне да издржимо и одолимо.

НАКНАДНО ДОПИСАНО            

Док сам писао овај текст и док неки сињи кукавци у Србији славе Ноћ вештица, херојски ђаци у  Даниловграду бране ћирилицу и дижу глас у име Светог Петра Цетињског, баш на Лучиндан који је и свесрбски Петровдан.(овде:) Децо Божја, синови Светог Саве, кнеза Лазара и бесмртног Његоша, хвала вам што нам будите наду да нас још има и да смо живи. Хвала младим витезовима србским, семену неумрлом, и хвала њиховим учитељима, који су нам образ осветлали. Кад вас видим, децо, знам због чега живим и за шта се борим.

Последњи пут ажурирано ( среда, 31 октобар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 58 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.