header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Ракита и Сабор
Ракита и Сабор Штампај Е-пошта
среда, 14 новембар 2018

 Заврши се и ово јесење заседање Светог архијерејског Сабора, и као што добро знамо, на њему није донето ништа, а да је шта одлучено то је још мање, па тако ни смена "тријезног" владике, који је, на жалост многих, још увек милешевски. Тренутно је се извукао, мада, исти је себи дао за право, и то је и његова природа бића захтевала, да се као прво добро напије, а затим, као друго, да опет полупа посуђе и чаше на двору у Пријепољу као што је чинио летос.

          Разлог за весеље тренутно нема, јер више него очекивана смена пијаног владике, због већ добро познатих дешавања и скандала која је везују за његово име и презиме, на овом задњем СА Сабору није ни разматрано. То је наравно, Ракита морао да прослави на њему својствен и једини могући начин са великим количином алкохола.

Чињеница је, да је задњих месеци мали владика и велики екумениста, био видно "узрујан" и испрепадан, те му је са врха наређена апстиненција од алкохола, што је још додатно узроковало видну нервозу и на моменте дрхтаве руке, а по некад и дрхтавицу целог тела.

Већ смо више пута писали о непримереном, за једног владику, и недостојном, да не кажемо срамотном, понашању Атанасија Раките. Али како чујемо то код њега није ништа ново. На име, како нам јављају наши добро обавештени и упућени извори и пријатељи из бихаћко-петровачке епархије, Ракита је и у Петровцу, па и у Рибнику, Дрвару и другим местима знао да конзумира ракију више него жаба воду. И тако, исту грешку понавља и овде, у милешеви.

Многи о томе коментаришу, неки тихо, а неки опет гласно. Али једина која је имала храбрости да проговори и то јавно о овисности од алкохола владике Атанасија, била је високопреподобна мати Дарија из манастира Давидовице. Жена која има свој став. Што је на Космету мати Макарија из манастира Соколице, то је у Рашкој мати Дарија из Давидовице. Наша дика и понос.

Оооој вајни владико, ако за Христа знаш, дођи себи док не буде касно...

Последњи пут ажурирано ( среда, 14 новембар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 43 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.