header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Екуменизам на делу или Србе ће то скупо коштати Штампај Е-пошта
уторак, 20 новембар 2018

 Историјски дан за Српску Православну Цркву у Инсбруку

Дана 20. новембра 2018. године, у Инсбруку је потписан уговор о поклону новог храма Српској Православној Цркви.

Црквена општина Инсбрук основана је 1992. године и од тада за своје богослужбене потребе користи изнајмљени храм у овом граду. Након дугогодишњег трагања за трајним решењем, Црквена општина Инсбрук добила је од стране монашког реда Редемпториста Римокатолика на поклон велелепни храм, непроцењиве вредности, смештен у ужем центру града.

У име Српске Православне Цркве, а по благослову Његовог Преосвештенства Епископа аустријско-швајцарског Господина Андреја, уговор о поклону су потписали Господин Радосав Митровић, председник Црквене општине Беч и протојереј-ставрофор Драго Вујић, секретар Црквене општине Беч у присуству Архијерејског намесника за Западну Аустрију протојереја-ставрофора Драгана Ерића, председника Црквене оштине Инсбрук Господина Живорада Карајовића и надлежног пароха протојереја Александра Столића.

Отац Александар је постављен за пароха у Инсбруку 2015. године и од тада се активно трудио да наша црквена Заједница добије своје богослужбено место. Милошћу Божијом, од ове године Српска Православна Црква је богатија за још један Храм у Епархији аустријско-швајцарској.

 
 

 

 Извор: „Црква.ат“

 

Повезани текстови: 

 - Екуменизам на делу у Епархији аустријско-швајцарској.

Последњи пут ажурирано ( уторак, 20 новембар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 11 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.