header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Осврт на "Екуменизам на делу"
Осврт на "Екуменизам на делу" Штампај Е-пошта
четвртак, 22 новембар 2018
          Драга браћо и сестре Епархије аустријско-швајцарске, свака част! (овде:) Овако се боре истински православци за спас наше Српске православне цркве и вјере православне и како рекосте кваритеља вјере, богослужења и предања од екумениста, као што рече наш Свети Јустин Ћелијски: „ Екуменизам = свејерес! "

Ако су овде поменути свештеници, духовне вође вјерника сваке парохије и сви стали поборници екуменистичког покрета, не треба да се стиде ових објава, ако истински стоје иза својих дјела - "недјела". Сви ми крштени православни хришћани врло добро знамо и свјесни смо да смо дужни да бранимо нашу свету вјеру. Ћутањем се издаје Бог! Већина свештеника сматра да по сваку цијену морају да буду свештеници, да су богомдани. Народ је постао ревноснији од свештенства,  монаштва и владика. Нажалост! У овом случају конкретно, поменути свештеник се није консултовао са народом, али зато очекује да народ плаћа велике трошкове одржавања цркве и пратећих просторија. Зашто? У своју славу и част. Гледајући са материјале стране ова римо-католичка црква је веома вриједан објекат, сигурно и више од неколико милиона евра. Али гледајући са духовне стране ова црква јако тешко може да се прилагоди сврси православног богослужења као трајно решење и поменутих 100 редовних вјерника са сигурношћу не могу да издрже толике трошкове. Ко ће онда да буде крив? Свештеник или народ? Расудите сами..
Ако ипак тај римо-католички храм постане трајно решење, парох инзбрушке парохије би требао да остане до пензије на  тој парохији да би сносио све посљедице своје амбициозне одлуке!

Нека би нам свима милостиви Господ био на помоћи!

Србиславка С.

 
< Претходно   Следеће >

© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.