header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow МИСИОНАР arrow Епископ ишимски Евтихије: Јерарси РПЦ који демонстрирају раскош су антихристи!
Епископ ишимски Евтихије: Јерарси РПЦ који демонстрирају раскош су антихристи! Штампај Е-пошта
уторак, 27 новембар 2018

 „О томе се више не може ћутати!“

Ово није први пут да епископ Евтихије иступа с критиком „началстава“.

Настојатељ Богојављенске саборне цркве града Ишима у Тјуменској области Русије Евтихије назвао је „слугама антихриста“ највише чинове Руске Православне Цркве који демонстрирају раскош. Он је о томе писао на својој страници на „ВКонтакте“. Његов пост је прочитан 12 хиљада пута и добио је 798 лајкова.

        „Све што демонстрира ваше богатство: аутомобили, одмаралишта, порфирна одећа и остали атрибути, који су одједном, уз вашу антихристовску помоћ, претворени од црног у бело, - то су оружја за убијање Цркве наше и Вере наше! О томе се више не може ћутати! Почео сам да вичем и нећу заћутати! Будући да сам сведок мноштва отпађених од вере Христове, а управо вере у скроман начин живота, захваљујући вашој ароганцији, похлепи и незаситости у пожудама – кажем вам, да без обзира на вашу самоувереност, - делима вашим ви сте слуге антихриста“, - написао је епископ.
Епископ Евтихије

По његовим речима, следећи корак при таквом поступању највиших чинова РПЦ биће „свесно поистовећивање савремене црквене оргазнизације с антихришћанством“.

Епископ Евтихије

У следећем посту он пише, да ако „јерарх на сваку службу иде у новом и врло скупом одјејанију, зар он жели да то остане непримећено?  Ако ја говорим о очигледном и изазивачком, зар то онда није „ђубре из куће“? Дечак је видео да је краљ го и рекао то што је видео. Зар је он оклеватао и увредио?“ – пита епископ.

Епископ Евтихије

Епископ из Ишима у јануару 2018. године говорио је о осиромашењу пастве и написао на својој страници „ВКонтате“, да он неће гласати за Путина на председничким изборима и да никоме не саветује да то учини.

Епископ Евтихије са својом паством

 

По материјалу са: „Москва Трећи Рим“

Превод и приређивање: „Борба за веру“



Последњи пут ажурирано ( среда, 28 новембар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 33 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.