header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Војче из Беча: Размишљам да због екуменизма испишем своју децу са веронауке
Војче из Беча: Размишљам да због екуменизма испишем своју децу са веронауке Штампај Е-пошта
четвртак, 29 новембар 2018

 Помаже Бог Светосавски Срби широм дијаспоре и срећан почетак поста!

Драга моја браћо, Срби моји у Тиролу, надам се да вас неће задесити иста субина као и нас у Бечу - због поклона да љубите руку католичком бискупу, ја нисам а нити ми је падало на памет. Нека му љубе они који су за њим и кукали, дража ми је била шупа у том моменту. али барем да знам да је наша.

         Друго што ме мучи: пошто имам децу школског узраста, позвана су већ по ко зна који пут на  предбожићну Литургију.

Можда сам прост и недовољно писмен, али знам да тога у нас никад није било или ми је моја бака то прећутала, а била је и црквена и побожна.

Шта се то дешава са нашим свештеницима а и са владиком? Тек сад видим да и није приоритет познавање језика Епархије где се налазиш, уколико немаш владичанског достојанства, а наш га сигурно нема да ли од страха фанариота или Иринеја свима познато који од двојице.

Из разлога све већег екуменизма, размишљам да своју децу испишем са веронауке. Можда нешто  и изгубе барем им нико неће усађивати у главу да припадају грчко-оријенталној цркви. Никад био нити ће мој икад бити.

Господе спаси нас оваквих и снаге нам дај да победимо непријатеље наше.

Срби не ћутите подигните свој глас, не дај да вам убију веру предака, а тиме и нацију! Ако се предамо, скупо ће нас коштати!

 

Војче из Беча

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 29 новембар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.