header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow САОПШТЕЊА arrow Још један осврт на "Међународну конференцију проблем одолевања идућем расколу у Православљу"
Још један осврт на "Међународну конференцију проблем одолевања идућем расколу у Православљу" Штампај Е-пошта
петак, 07 децембар 2018

 Драга Браћо, јако сам се двоумио да ли да напишем неко слово о овој конференцији (овде:), или не. Па потакнут освртом Брата Миодрага Таназовића на исти скуп, реших да се огласим. Двоумио сам се да моју критику неко не схвати злонамерно и цепидлачки, али сигурно је да су и силе које стоје иза сличних скупова рачунале на то.

Наиме Брат Миодраг је одлично видео, да се поменути скуп уопште није дохватио суштине истамбулског зла: екуменизма. А ја бих додао да се није дохватио ни још дубље суштине порекла тог зла у Православљу: МАСОНСТВА. Назваћемо то зло "масонством", иако то нису само масони, већ и ротаријанци, илуминати, разни самозвани "витезови" и све остале врсте сатаниста (јер све те мафијашко, каријеристичке, непотистичке и подмукле организације су несумњиво сатанске и антихришћанске).

А зашто се поменути скуп, препун интелектуалаца исл. бавио поткресивањем грана отровног трња, а не чупањем из корена истог? Да ли што "интелектуалци" не знају ко је масонерија, или што јаловошћу намерно тупе оштрицу борбе против зла у Светој Цркви, а и поткресивањем усмеравају зли коров да боље расте? Шта мислите Браћо, о чему се овде ради? Али, да оставимо сада са каквим је намерама скуп одржан... Мада је пут у пакао поплочан "добрим намерама", да би видели, а шта то нама стварно треба?

Православљу апсолутно треба Анатемисање тзв "екуменизма", то је брат Миодраг одлично приметио. Али треба му и Анатемисање масонства и свих тих про-сатанских тајних бестидних организација, као и Анатемисање поклоника (доказано апсолутно нетачне и немогуће) фашистичке теорије еволуције!

Неко ће рећи: "Нема потреба за тиме, јер су све те јереси и гадости већ раније анатемисане, па два пута није потребно."

Тачно!

Јер нпр. Анатемом на оне који верују у астрологију, обухваћени су сви масони, а свим осталим анатемама, реално сви екуменисти. А учења која се супротсављају Светом Предању и Писму, су сама по себи ван Цркве.

АЛИ!

Народу то све није довољно јасно и видно!

Џабе Анатема, ако обичном свету није јасно шта се њоме треба да избегне. Ако та Анатема нема превентивно васпитно дејство. А данас је веома уврежено мишљење у недовољно Христијанизованом свету, да су: масонства, хороскопи, екуменизам, разне "вере", нешто чак "богоугодно"!

На крају, није џабе Руска Загранична Црква Анатемисала све те гадове.

Још мање се пак треба бојати раскола, јер какво је то Хришћанство, ако се љубимо са "браћом" (даље га било...) масонима у православним мантијама (са вуковима у јагњећим кожама)? Где то води и може да води и нас и њих? Расколом пак, они ће бити свесни да нису Хришћани (без двоумљења и самим тим на евентуални им поправак), а ми заштићени од зла (бар тог) у нашим редовима.

Поздрав Браћи уз жељу да Пост проведемо у миру.

Владимир Јефтић

Последњи пут ажурирано ( петак, 07 децембар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 89 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.