header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow АПОКАЛИПСА arrow Знамење времена: Синедрион позива 70 нација на посвету олтара за храм Антихриста (фото-видео)
Знамење времена: Синедрион позива 70 нација на посвету олтара за храм Антихриста (фото-видео) Штампај Е-пошта
понедељак, 10 децембар 2018
           Народ који ходи у тами видеће видело велико, и онима који седе у земљи где је смртни сен засветлиће видело. Исаија 9:1 (Израелска Библија)

Нови Синедрион објавио је проглас за 70 нација које ће се за Хануку читати на церемонији у Јерусалиму последњег дана празника. Свечаност ће обухватити посвећивање каменог олтара припремљеног за употребу у Трећем храму. Проглас је предвиђен као позив нацијама да учествују у Храму и да добију благослов.

         Олтар је тренутно у облику слободних камених блокова који су спремни за превоз до храмске горе где ће се чувати на начин који ће им омогућити да се превозе и монтирају кад дође тренутак. Када буде завршен, олтар ће имати девет квадратних стопа са обе стране и висину од пет стопа, а имаће и платформу за свештенике да се попну. Одлука о припреми блокова и свим детаљима о њиховом састављању резултат је дугог истраживања чланова Синедриона у сарадњи са Храмским институтом. Камен је направљен од газираног бетона и погодан је за употребу у храму. У току су планови за припрему новог комплета од правог камена који се сматра идеалним материјалом за изградњу олтара.

Одржаће се детаљно поновно усвајање Корбан Олах Тамид (дневно жртвовање). Коханим (јеврејски мушкарци из свештеничке касте која потиче од Арона) који носи библијски одређену одећу ће водити церемонију. Локација је још непозната, јер општина у Јерусалиму процењује безбедносне ризике да ће јеврејска церемонија ове врсте убрзати муслиманско насиље ако се изводи пред храмском гором. Такође, питање је и да ли ће Коханим ритуално заклати јагње или ће бити донето већ припремљено месо. Иако је Синедрион добио све неопходне дозволе од владиних организација задужених за клање животиња, они и даље чекају да општина одобри тај део церемоније. У сваком случају, месо ће бити печено на новооткривеном олтару.

Свештеници ће такође извести и ритуал корбан минцха у којем се приноси жртва од житарица која прати корбан тамид и приноси се заједно са либацијом вина (несацхим).

Велика менора ће бити упаљена као део церемоније. Рабин Хилел Вајс објаснио је значај одржавања церемоније последњег дана Хануке.

„Према јеврејској традицији, табернакул и свештеник Арон били су освештани за службу последњег дана Хануке“, рабин Вајс је објаснио за Брејкинг Израел Њуз. „Прикладно је да позовемо нације на церемонију пошто је Ханука о довођењу светлости у таму. Требало је да Јевреји ураде то за цео свет,“ рекао је он, цитирајући пророка Исаију.

И рече ми: „Мало је да ми будеш слуга да се подигне племе Јаковљево и да се врати остатак Израиљев, него те учиних виделом народима да будеш моје спасење до крајева земаљских.“ Исаија 49:6.

„Јевреји су доведени назад у Израел како би ширили светло међу народима,“ рекао је рабин Вајс. „Како су мудраци упутили Јевреје да се моле сваког дана, „На Сиону ће сијати нова светлост, и сви ми би требали заслужити за ово светло ускоро.“ Ова светлост је Тора, светлост Торе која долази од Сиона, која открива сакривене аспекте Бога.“

Рабин Јосеф Бергер у екслузивној интервју за „Брејкинг Израел Њуз“ напоменуо је да су учињени невероватни напори да се обнови Трећи храм, чак су и сви потребни прибори за услуге спремни. Међутим, за сада нема златне круне за месију који ће изградити храм. „Као симбол нашег уверења да је тај период чекања доласка месије завршен, морамо припремити круну“, јер је јасно да је долазак месије близу и неизбежан, или боље он је већ овде и само чека да се отвори“, завршио своје излагање рабин Бергер.

Церемонија ће такође бити део текућег напора Синедриона да успостави мађународну организацију засновану на Библији, која ће заменити Уједињене нације. У том циљу, задужили су рабина Јоела Шварца, председника Синедрионског суда за Ноахиде, да припреми проглас који ће описати духовну основу организације. Рабин Шварц је један од најцењенијих учењака Торе у својој генерацији, плодан писац и добитник Московиц награде за ционизам.

  

 

https://www.breakingisraelnews.com/117830/70-nations-hanukkah-altar-third-temple/

Приредио и превео: Милан Старчевић

 

Повезани текстови

.1. Знаци времена: Први пут после 2000 година Синедрион изабрао првосвештеника

2. . Припреме за долазак антихриста

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 29 јул 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 42 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.