header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Расколник Денисенко одликовао је бившег заменика директора ЦИА за „помоћ у стварању цркве“
Расколник Денисенко одликовао је бившег заменика директора ЦИА за „помоћ у стварању цркве“ Штампај Е-пошта
уторак, 18 децембар 2018

    

    Украјински расколник Денисенко срео се са бившим замеником директора ЦИА Џеком Дејваном и наградио га је орденом Светог Андреја Првозваног за „помоћ у стварању јединствене цркве“.

Како пишу украјински медији, Девајн је у току сусрета „изразио своје искрено одушевљење нивоом подршке међу Украјинцима идеје о добијању томоса о аутокефалности украјинске цркве“ и нагласио је „истакнуту улогу Филарета у његовој скоро тридесетогодишњој борби за оснивање јединствене помесне украјинске православне цркве независне од Русије“.

Филарет се без имало стида захвалио бившем заменику директора ЦИА за „помоћ САД у питањима подршке независности Украјине и оснивању јединствене помесне цркве“ и уручио је Американцу орден Светог Андреја Првозваног.

Извор: https://pravoslavie.ru/

Последњи пут ажурирано ( уторак, 18 децембар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 46 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.