header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Миро Рајлић: Доста је претварања и лицемерја Штампај Е-пошта
субота, 22 децембар 2018
          Није моје да судим али је моје да браним Свету Православну Српску Светосавску Цркву од свих вањских, посебно папско-ватиканских непријатеља, и  бар на овај начин и од (извињавам се на изразу) шљама који се увукао до самог врха наше Цркве. И настојим да пишем Истину са великим И.

Да ли је Истина да је мој архијереј хтео да кријући дође на састанак са римокатоличким жупником, али је на вријеме откривен ?

Да ли је Истина да је рашчинио свештеника магистра теологије, оца четверо мале дјеце и оставио га на улици без могућности преживљавања?

Да ли је Истина да нити један из свештеничког братства ни тајно ни јавно није хтео или није смео позвати рашчињеног свештеника и упитати га бар за здравље ако не за помоћ?

О којем братству говоримо?

Због нечије самовоље данас сутра може било ко са или без разлога доведен у исту ситуацију јер важи правило кадија те тужи, кадија те суди.

Да ли је Истина да је архијерејев прота осуђен на затворску казну, да је и сам архијереј чест гост судских дворана у Љубљани?

Да пишем о г. Качавенди, све је написано. Нормалном доста.

Да пишем о г.Ракити? По досад написаном а не оспореном опет нормалном доста...

О г.Хризостому имао бих тога да додам још од вођења Епархије Бихаћко - Петровачке али само кратка причица...

Каже ми човјек чија је породица дала добар новчани прилог за обнову Цркве у селу Подвидача код Санског Моста:

"После освећења Цркве богата трпеза за Владику и изабране, а након тога позамашна еурска свота у задња врата луксузног аутомобила, ваљда за прање истога јер се упрљао повратничким блатом, а тек ујдурме јер су неки на сваки начин и поред богате трпезе, хтели да у премали пртљажник убаце печеног овна, који је био превелик.

Оде владика са свитом а у повратничком блату оста напола гладно и жедно између осталих бар двадесетак бивших бораца, каже овај мој извор, који су сва ратишта прошли бранећи ову Цркву и овог владику, бранећи Православље и Српство...

Мени то нормално није...

Опрости ми Боже ако гријешим.

Миро Рајлић, Ново Место

Последњи пут ажурирано ( субота, 22 децембар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 19 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.