header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Римокатолик упозорава православне: Модернизам је разорни вирус Штампај Е-пошта
четвртак, 27 децембар 2018

 Писали смо више пута о харизматској декаденцији и странпутици, не обнови како је њени следбеници зову.

Православни такође увиђају нешто слично...

        Опажања су им исправна: ако ће се вера заснивати на којекаквим осјећајима "оздрављања" и других недостојности, онда је боље ићи у дискаће или друге забаве. Сви знамо да је живот тежак, а ови га приказују као мермеладу. Логично је онда да се догађа управо супротно од оног што ови наивци и заблудени мисле: цркве се празне и руше, јер у не мало случајева нико у њих више не иде.

Међутим, то и код православних куца на врата, као код ових афричких, претпостављам у Етиопији:

 

Има једна ствар коју су добро назначили у првом видеу: православни не желе избацити свој стари црквени језик. То им показује да је језик вере језик небески, и да је вера најважнији стуб који имамо у животу. На овом видеу о афричком "црквеном" плесу нема исконског црквеног говора, већ једна евровизијска песма, и то за децу.

То су модернисти урадили са латинским којим се служио Свети Петар, Павле, први мученици, Амвросије и Августин у литургији. Пре педесет година римокатолик који би дошао било где у свету на мису (латинског, врло већинског ритуала), био би на истој миси служеној на истом језику. Један језик, једна вера, једна Црква: то је порука која је одисала у сваком чину.

„Харизматска обнова: страно тело у Цркви.

 

Извор: "О доста тога..."

Последњи пут ажурирано ( петак, 28 децембар 2018 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 32 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.