header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Невиђено светогрђе! - И код јеретика Иринеја Буловића увели куче у цркву Штампај Е-пошта
субота, 12 јануар 2019
          Христос се роди, драга браћо!
 
        Само што је отац Љубо писао о отпадији фанариота, и о опелу пачшчету (овде:), ево и у Бачкој епархији, којом руководи Иринеј Буловић, такође фанариота, у храм се уведе пашче, јер се уплашило "од паљења бадњака, петарди и ватромета".

Волео бих да сада отац Љубо и ово прокоментарише, јер је очигледно да оно опело псу у Америци, није плод упадања „у раскол“ Константинопољске патријаршије, како он тврди, већ да се ради о само једном сегменту свеопште отпадије "православних" екумениста. 

Image

88. правило Шестог васељенског сабора:

Нека унутар ограде светог храма нико не уводи било какву животињу, осим случаја да када неки путник, принуђен великом потребом, а нема ни стана ни гостионице, уђе унутар те ограде јер, када се животиња не би увела у ограду, могла би којим случајем и страдати, а онај човек, изгубивши животињу и не могавши да настави пут, био би изложен опасности. Ми знамо да је субота начињена ради човека (погл. Мт. 2, 27), те се зато на сваки начин треба старати о спасењу и безопасности за човека. Ако се неко затекне да је по горе наведеном, без потребе увео животињу у (ограду) храма, ако је клирик, нека се свргне, а ако је лаик, нека буде одлучен.

 Пас Цицио свакодневно присуствује мисним слављима у италијанском градићу Сан Донаци, детаљ из 2015. године
 
Пас Цицио свакодневно присуствује мисним слављима у италијанском градићу Сан Донаци; детаљ из 2015. године
 

Као што видимо, српски екуменисти и новотарци се и у овој гадости угледају на паписте. Присуство кучића на миси њима је нормално. Ко те пита за каноне!

Мало им је што нам храмове скрнаве својим присуством и новотаријама, већ их претварају у штенаре и кафилерије!

Нека нам је Бог на помоћи, али како падамо у апостасију, постајемо гори од чифута, и бојим се да ће нас стићи и страшнији Гнев Господњи него њих.

 
          Радослав Ј.
 
 

 

 

 

 

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 14 јануар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.