header image
НАСЛОВНА СТРАНА
У Грузијској Цркви, стубу Православља данас, појавио се и један Јуда Штампај Е-пошта
четвртак, 17 јануар 2019

 Митрополит потијске и хобске епархије Грузијске Православне Цркве, члан Светог Синода, Григорије (Бербичашвили) критиковао је државне власти што још увек нису честитали Украјини аутокефалност цркве.

        У Грузијској патријаршији раније су најавили да ће свој став о питању аутекефалности „Украјинске цркве“ обнародовати у јануару, на редовној седници Синода, чији датум још увек није познат. Истовремено, представници грузијских власти се такође уздржавају од коментара на ову тему и изјављују да чекају званични став Грузијске Цркве.

 "Када чујемо да политички лидери намеравају да размотре ово питање заједно са Црквом, у овом случају они или не схватају своју одговорност према својим колегама и пријатељској земљи, или су заведени лажним поимањем религиозности", рекао је митрополит Григорије током недељне Литургије. 13. јануара у Саборној цркви Свете Тројице у Тбилисију.

Речи митрополита цитирала је Потијска епархија на својој „Фејсбук“ страници. Архијереј је додао да је „аутокефалија Украјинске цркве вододелница између прошлости и будућности. Ако нас страх заслепи и кренемо погрешним путем, несумњиво је да ћемо бити одвојени од слободног света, а слобода и независност коју желе многе генерације биће убрзо заборављени“.

 

П.С.

Важно је напоменути да је 17. августа 2014. године грузијски Јуда присуствовао интронизацији митрополита Онуфрија за митрополита кијевског и целе Украјине.

 

По материјалу са: РИА „Новости“

Превод и приређивање: „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 17 јануар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 73 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.