header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Одакле потиче медијска моћ еп. Иринеја Буловића? Штампај Е-пошта
четвртак, 11 јун 2009

Image       Човек се пита коме се молио епископ бачки Иринеј, па је добио толику медијску моћ у СПЦ – да буде портпарол исте и да његов викарни епископ Порфирије буду на челу Радио дифузне агенције Републике Србије. Одговор сазнајемо у „Политици“ од 25. јануара 2008. Наиме, епископ бачки се молио римокатоличком свецу Фрањи Салешком, заштитнику медија. О томе доносимо вест и слику.

СВЕТИ ФРАЊО САЛЕШКИ ЗАШТИТНИК МЕДИЈА

Поводом празника Светог Фрање Салешког, надбискуп и митрополит београдски Станислав Хочевар приредио је јуче пријем у Надбискупском двору. Папа Пије XI је овог католичког свеца 1923. године прогласио за заштитника новинара и свих који раде у медијима. Подсећајући на живот Фрање Селешког, који је почетком 17. века био бискуп Женеве, надбискуп Хочевар је за овог светитеља, иначе великог познаваоца Цицерона и свих библијских језика, рекао да је успео да у проповедима споји богатство хуманизма и ренесансе са Христовом науком. У Католичкој цркви по овом светитељу назван је један монашки ред – салезијанци. Њима припада и сам надбискуп Хочевар. Пријему у Београдској надбискупији, осим новинара, присуствовали су и министар вера Радомир Наумов, епископ бачки Иринеј и викарни епископ јегарски Порфирије.

М.С.П.

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 11 јун 2009 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.