header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПРАВОСЛАВЉЕ-актуелно arrow Игуман манастира Ватопед Јефрем доживео инфаркт у Кијеву
Игуман манастира Ватопед Јефрем доживео инфаркт у Кијеву Штампај Е-пошта
субота, 02 фебруар 2019
        Игуман атонског манастира Ватопед архимандрит Јефрем, који је по указу константинопољског патријарха Вартоломеја  допутовао у Кијев на „интронизацију“ Епифанија Думенка, поглавара псеудо православне националистичке секте зване "Православна црква Украјине", хитно је хоспитализован у једној од кијевских болница због инфаркта, јавила је „Цариград ТВ“, позивајући се на сопствене изворе.

По информацијама „Цариграда“, лекари кажу да се не може предвидети колико ће дуго трајати хоспитализација старца Јефрема, што значи да он неће присуствовати расколничким догађајима у Кијеву.

Као што је познато, старац Јефрем је већ раније доживљавао срчане ударе. После једног од њих он је оперисан и уграђени су му срчани стентови.

Подсећамо да је већина атонских манастира приликом разматрања на Свештеном киноту била против учешћа на „интронизацији“ лажног митрополита Епифанија Думенка.

Приликом гласања на Свештеном киноту, за упућивање светогорске делегације били су манастири Иверон, Ставроникита, Пантократор и Ксенофонт, уздржани су били Велика Лавра и Кутлумуш, док су остали манастири били одлучно против.

Самоумишљени источни папа Вартоломеј уручује лажном митрополиту Епифанију "Томос о урајинској аутокефалији" 

Као што је познато, лажни митрополит Епифаније Думенко, поглавар „ПЦУ“, по окончању такозваног „ујединитељског сабора“, заказао је своју „интронизацију“ за недељу, 3. фебруара. Церомонија треба да се одржи у саборној цркви Свете Софије Кијевске.

Вреди напоменути, да је Епифаније најавио датум свог „устоличења“ на презентацији књиге Свјатослава Шевчука, шефа такозваних украјинских гркокатолика, односно унијата, и позвао га да учествује у догађају. „Поглавар“ ПЦУ је рекао да његова „црква“ и украјински унијати треба да развијају сарадњу.

Иначе, украјинска гркокатоличка црква је наследних "Руске унијатске цркве", створене као резултат Брестске уније 1596. године. Гркокатолици признају врховну власт римског папе, а придржавају се источних обреда.

Канонска Православна Црква и гркокатолици немају евхаристијско општење.

Код украјинских унијата се причестио украјински председник Петар Порошенко, који је седео у председништву „ујединитељском сабору“ који је изабрао Епифанија.

Архимандрит Јефрем доноси Појас Пресвете Богородице у Русију

 По информацијама Савеза православних новинара Русије, архимандрит Јефрем је био изложен снажним притисцима да оде на "интронизацију" Епифанија Думенка, при чему му је патријарх Вартоломеј запретио да ће га ставити под забрану свештенослужења уколико то не учини. Иако се ватопедско братство снажно противило да игуман Јефрем отпутује у Кијев, Старац је рекао да, иако је и он сам против, прихватиће то као послушање и замолио их је да се моле за њега.

Посетиоце „Борбе за веру“ подсећамо да је игуман Јефрем постао нашироко познат у новембру месецу 2011. године, када је у Русију са Свете Горе донео велику православну Светињу – Појас Пресвете Богородице, у тренутку када су адске силе и светска закулиса биле покренуле нову крваву „Октобарску револуцију“ у Русији. Захваљујући појасу Пресвете Богородице план мрачних сила да се у Русији изазове револуционарни хаос је пропао. Светска закулиса ово није опростила архимандриту Јефрему.  У монтираном процесу, он је ухапшен 27. децембра 2011. године од стране грчких власти. Грчки врховни суд Ареопаг у јуну месецу 2012. године поништио је одлуку Апелационог суда у Тракији, којом су 1. марта 2012, архимандрит Јефрем и монах Арсеније из светогорског манастира Ватопед и председник суда Марија Псалти осуђени на по шест месеци затворске казне.

Извор: „Цариград ТВ“ / „Борба за веру“

 

Повезани текстови:

1.     Појас Пресвете Богородице у Русији (видео)

2.     Чудо у Русији! (фото-видео)

3.     Архимандрит Јефрем одведен са Свете Горе у затвор

         4. Архимандрит Јефрем ослобођен оптужби  

5.     Појас Пресвете Богородице, манастир Ватопед и игуман Јефрем (видео - 1. и 2. део на детаљније) 

6.     Искушења игумана Јефрема Ватопедског

7.     Појас Пресвете Богородице, архимандрит Јефрем Ватопедски и мистичка Армагедонска битка

 

 

Последњи пут ажурирано ( недеља, 03 фебруар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.