header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Једно појашњење посетиоцима "Борбе за веру" Штампај Е-пошта
субота, 13 јун 2009
Jедно појашњење посетиоцима „Борбе за веру“

Пошто је извесни господин из Канаде (не жели да му се помиње име) упутио критику Уредништву због објављивања текста Др Десанке Крстић под насловом „Заштитимо две Грачанице два бисера Православља“, дужни смо да нашим посетиоцима дамо разјашњење у вези тога.

Сигурни смо да редовним и пажљивим посетиоцима „Борбе за веру“ није промакло да се у рубрици „Писма посетилаца“ налази одмах испод самог назива рубрике кратко обавештење које гласи: „Ставови изнети у писмима посетилаца представљају ставове аутора тих писама. Ти се ставови могу, али не морају нужно слагати са ставовима Уредништва сајта. Уредништво писма посетилаца објављује у циљу вођења унутарцрквеног дијалога, без кога нема изласка из садашње духовне кризе.

 

Што се тиче текста Др Десанке Крстић, у њему има неких ставова са којима се Уредништво не слаже. Међутим, то није био довољан разлог да текст не објавимо. Такође, ми не  дајемо своје коментаре на писма посетилаца, јер је рубрика „Писма посетилаца“ предвиђена за изношење ставова самих посетилаца сајта, а у циљу вођења дијалога и васпостављања нарушеног мира и јединства у нашој светој Цркви. Писма се, иначе, објављују у аутентичном облику.

Ми сматрамо да се кроз концепцију самог сајта, која се пројављује кроз постављене рубрике и објављене текстове, јасно може закључити какве су позиције Уредништва у удносу на актуелне проблеме који оптерећују нашу Цркву. Иначе, када проценимо да је потребно да само Уредништво изнесе свој став о неком питању, то чинимо у рубрици „Званична саопштења“.

Господину који нам је упутио критику због објављивања текста Др Десанке Крстић, наводећи таксативно са чиме се у тексту он лично не слаже, предложили смо да његово писмо упућено нама објавимо, било да је потписано именом и презименом или псеудонимом. Он, на жалост, није прихватио ни једно ни друго, те из тог разлога његову критику, најблаже речено, не сматрамо конструктивном.

Уредништво сајта „Борба за веру“

Последњи пут ажурирано ( субота, 13 јун 2009 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 38 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.