header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Уредништво: Двоструки аршини врха Московске патријаршије Штампај Е-пошта
недеља, 17 фебруар 2019

 Поводом протестног писма које је наш читалац упутио руском манастиру Валаам (овде:), желимо да подсетимо да смо у тексту Велики брат заповеда...“, објављеном 17.11.2018. године (овде:), - упозорили на двоструке аршине које екуменистички врх Московске патријаршије примењује према расколницима.

Док се, оправдано, бори против украјинских расколника, који су пошаст не само за Руску Цркву, већ и за читаво Православље, истовремено подржава македонске расколнике, задирући тиме у канонску територију и јурисдикцију СПЦ.

По ко зна који пут поновићемо: ми смо апсолутно на страни Руске Цркве и руског народа по украјинском питању, али се, такође, мора истаћи да су екуменисти у врху Руске као и Српске Цркве подједнако упропаститељи, који никакво добро својој Цркви и народу не могу да донесу.

Наш читалац, иначе, карактерише своје писмо Валааму као "преоштро". Напротив, ми сматрамо да је тон његовог писма управо онакав какав треба да буде.

          Следи извод из нашег саопштења који се односи на горе речено:

У ватри рупе за памћење спалити сва сведочанства да се криптокатолик Иларион Алфејев, други по рангу екумениста Московске патријаршије, 2015. године састао са вођом расколничке Македонске православне цркве и изразио жаљење што "Руска Православна Црква не може једнострано да призна МПЦ", већ да то "треба да се уради на основу свеправославног решења", задирући тиме у ингеренције и јурисдикцију Српске Православне Цркве, не поменувши је притом ни једном једином речју!

Али, Фанар није савезник! Москва је у рату с Фанаром! Москва је одувек у рату с Фанаром! ЦК Београдске патријаршије је одувек савезник Москве! Вартоломеј није патријарх! Вартоломеј је лажни патријарх! Вартоломеј је источни папа! Вартоломеј је слуга Антихриста! Доле Вартоломеј!

Цело саопштење може се прочитати ОВДЕ:

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 18 фебруар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 77 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.