header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Страх од нове књиге о Ватикану Штампај Е-пошта
понедељак, 25 фебруар 2019

 Наиме, 80 одсто свештеника који делују у Ватикану има хомосексуалне склоности. Међутим, то не подразумева да су они били нужно сексуално активни, тврди се у књизи оригиналног назива „In the Closet of the Vatican“, која тек треба да буде објављена, пише Б92.

         Књига од 570 страница, коју је француски новинар и писац Фредерик Мартел припремао четири године, „запањујућа је прича о корупцији и лицемерју у срцу Ватикана“, наводи се у опису њеног издавача.

Наиме, следеће среде књига се објављује на осам светских језика у 20 земаља, што се подудара с даном отварања велике конференције у Ватикану о сексуалном злостављању, на коју су позвани бискупи из целог света.

Аутор је открио да су неки хомосексуални свештеници прихватили своју сексуалност и да су поједини држали у тајности своју сексуалну оријентацију, док су се други повремено виђали, излажући се ризику. Међутим, неки су целог живота порицали своју сексуалну склоност, наводи се у књизи.

Иако књига не повезује хомосексуалност са сексуалним злостављањем деце, Мартел у књизи описује да су поједини свештеници учени да не осуђују злостављање и самим тим су поједине жртве сексуалних напада и по неколико деценија ћутале о тортурама кроз које су пролазиле, преноси „Гардијан“.

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 25 фебруар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 28 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.