header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Премијер(ка) Штампај Е-пошта
четвртак, 21 фебруар 2019
         Све српске новине, а и многе у иностранству су објавиле уз радост и срећу да се породила партнерка премијерке Републике Србије Ане Брнабић, а ову вест су пренели из саопштења Кабинета премијера републике Србије.

Само оне иностране новине су додале да истополна заједница у којој живи премијерка са својом партнерком није легална у Србији, тако да је та веза не само противна духовним него и овоземањским законима. Када сам прочитао вест имао сам потребу да дам коментар, али тешко је на ову саблазан било шта рећи. 

На (...) телевизији се емитује и мени занимљива сатирична емисија (...) у којој тројица духовитих и образованих људи из удобних фотеља на по мени интелектуално духовити начин коментаришу углавнм политичка збивања. По правилу прво се емитује видео прилог, па га онда тројица домаћина коментаришу. Тако у једном програму су прво пустили прилог о тек постављеном споменику блаженопочившем патријарху Павлу и док је ишао прилог помислио сам како ће сада да се шале на тако озбиљну тему и са тако цењеном и поштованом личношћу као што је патријарх Павле. После прилога видели смо тројицу сатиричара који су се само без и једне изговорене речи прекрстили и прешло се на следечу тему. Можда је то начин и да се коментарише медијско узбуђење што се породила премијеркина девојка и то што је премијерка сада постала отац или можда мајка, или пак тетка, ко зна. 

Председник Русије Владимир Путин је на питање како види улогу РПЦ у данашње време врло лепо одговорио да је улога РПЦ у  Русији пре свега да чува традицију и породичне вредности који се нажалост у савременом свету губе. Да ли СПЦ у Србији данас чува традиционалне српске православне породичне вредности? Сигурно не, јер да није тако морали би да реагују на саблазан из  највишег врха српске власти. 

Мој пријатељ свештеник који предаје у школи веронауку ми је причао занимљивости из свог посла у школи, а посебно како деца понекад из најбоље намере поставе врло незгодна питања, па га је један ђачић упитао шта ради ђаво, и да му за то да неки пример. 

Није лако свакако у неколико реченица детету објаснити шта ђаво ради, али је примере његовог рада у Србији врло лако наћи.

 

Предраг Вучинић, Мелбурн

Фото: "Експресо.рс"

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 21 фебруар 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 62 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.