header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Великопосна посланица поглавара Украјинске Православне Цркве Онуфрија Штампај Е-пошта
субота, 09 март 2019
         Возљубљена у Христу браћо и сестре! Свима вам честитам почетак Великог поста, веома важног периода у нашем духовном животу. Са посебним одушевљењем дочекујемо  дане Свете Четрдесетнице, које смо дужни издржати ради нашег духовног обновљења и утврђења у свим хришћанским добродетељима, и најглавније, у љубави к Богу и ближњему.

У време Светог поста непоходно је не само се ограничити на употребу хране, него и усилит молитву, принијети искрено покајање за своје грехе и одлучно стати на пут наслађивања тјелесних чула.  Важно је у те благодатне дане помирити се са ближњим и дати дужну пажњу дјелима милосрђа. Посебна богослужења у посту призвана су да нам покажу колико смо ни несавршени  и да укрепе наше силе у тајнама Исповеди и Светог Причешћа и направити корак напријед на путу ка праведном, богоугодном животу.

Свима желим  са духовном користи да проведу ове спаситељне дане, да би се припремили Светлом Христовом Васкрсењу, и заједно са псаломопевцом Давидом радосно узвикнути "срце мопје Боже, готово срце моје: пјеваћу и славит Тебе" (Пс. 56:8). Призивајући на вас милост и милосрђе Божије, дајем благослов свим вјерницима УПЦ, ради мира и процвата наше многострадалне Украјинске земље, у време светог Великог поста свакодневно прочитати по једну катизму из Псалтира са додавањем 12 земних поклона с молитвом "Господе Исусе Христе, Сине Божији, помилуј ме грешнога".

Превод са руског: Р.Ј.

Последњи пут ажурирано ( субота, 09 март 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 12 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.