header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Епархијско расуло и новотарска радна веза
Епархијско расуло и новотарска радна веза Штампај Е-пошта
уторак, 12 март 2019
      Последњи у низу скандала који малтене свакодневно потресају епархију милешевску, збио се у ноћи са суботе на недељу, чији је главни актер био свештеник Л. Но, с обзиром да је почетак Великог поста, ми нећемо говорити детаљније о том случају, али ћемо само рећи да случај био такав да је и полиција морала да интервенише.
        
         Било како било, кривац је добио своје, али је на велику жалост пукла велика брука и још једна тамна мрља је залепита на адресу епархије милешевске.

Да целокупна ствар буде и грђа и гора побринуо се крајње лицемерни владика Атанасије Ракита, који је пре само неколико дана на адресу Српске патријаршије у Београду послао допис у коме обавештава Његову Светост и чланови Синода где до небеса уздиже и улепшава ситуацију у својој епархији.

Већ смо неколико пута писали верном народу о супрузи владике Атанасија Раките извесној Александри Јуришић из Београда, да се она и њен брат Зоран налазе на платном списку епархије милешевске. Претходно су били са фиктивним платама и у епархији бихаћко-петровачкој у Босанском Петровцу, а сада ти исти људи се воде као службеници епархије милешевске у Пријепољу. "Ако коза лаже, не лаже рог", каже народна пословица, тако да многе лажи и измишљотине владике Атанасија немају никаквог основа. Наиме, у службеном Шематизму СПЦ за 2019. годину, на страни 559., у одељку где се описује епархија милешевска стоји да су епархијски службеници, сам секретара, магационера и епархијског ђакона налази и господин Зоран Јуришић (рођени брат Александре) и она, а сада као госпођица Александра Јуришић. Господин Зоран је шеф кабинета Епископ милешевског, док је госпођица (читај владикина супруга) Александра Јуришић ни мање ни више, него саветник за просвету, медије и информације. Обоје су са високо изузетним платама чији је тачан износ службена тајна, и што је најбезобразније и већ потпуно криминално, то двоје поменутих не само да не обављају посао за који примају уредне и јако високе плате, већ се никако не појављују у епархији милешевској. Добро је знано да обоје живе у Београду где имају радно ангажовање и сав им се живот ту и одиграва. 

За Зоран Јуришића је знано да једном месечно долази код владике Атанасија у Пријепоље, где се задржава неколико сати, што јасно наводи на чињеницу да је у питању узимање плате. Александрину плату носи владика лично у Београд приликом својих свакомесечних тајних одлазака у престоницу. Све ово, више него јасно показује и потврђује наше раније писање. (У прилог фотографија из Шематизма).

Драги верници сада смо се коначно и у целости уверили у поступке и начин руковођење епархијом од стране Атанасија, који се понаша као да му је она дата у наслеђе и да може да арчи како му воља.

И опет кад све саберемо и одузмемо, није ни чудо што је овако стање у милешевској епархији. Кад им је владика такав, онда су и попови дали себи слободу да раде шта хоће, док владика као и неке његове колеге само расипа новац, а при том нити шта гради, нити обнавља, нити у опште води рачуна о епархији.

Убеђени смо да ће овај срамни податак о Александру и Зорану Јуришићу, бити коначно довољан да определи руководство наше Цркве, да ли Атанасије и даље заслужује да буде то што јесте.


 Image

Image

Идентитет аутора чланка познат Уредништву

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 14 март 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.