header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Сусрет верских вођа у Риму
Сусрет верских вођа у Риму Штампај Е-пошта
уторак, 16 јун 2009

           16.06.2009 | 14:36 | IKA V - 113516/6

SUSRET VJERSKIH VOĐA U RIMU

Na skupu sudjeluje 129 predstavnika različitih vjeroispovijesti: kršćanstva (katolici, pravoslavni i protestanti), židovstva, islama, budizma, zoroastrijanizma i hinduizma

Rim, (IKA) – U Rimu je danas 16. lipnja započeo dvodnevni susret vjerskih vođa na temu „Duhovni izvori općeg dobra". Na skupu sudjeluje 129 predstavnika različitih vjeroispovijesti: kršćanstva (katolici, pravoslavni i protestanti), židovstva, islama, budizma, zoroastrijanizma i hinduizma. U radu skupa ispred Svete Stolice sudjeluje predsjednik Papinskog vijeća za međureligijski dijalog kardinal Jean-Louis Tauran. Među sudionicima je i izaslanstvo iz Kine u kojem su veleposlanik NR Kine u Italiji Sun Yuxi i zamjenik ravnatelja državne uprave za vjerske poslove Jiang Jian Yong. Svi sudionici su jutros posjetili grad L'Aquilu koju je nedavno pogodio razorni potres a u kojem će se od 8. do 10. srpnja održati samit na vrhu osam gospodarski najrazvijenijih zemalja svijeta, poznatiji kao G8 na kojem će se razmatrati važna svjetska pitanja poput ekonomske i financijske krize, mira i sigurnosti, okoliša i klimatskih promjena. Izaslanstvo skupa sutra 17. lipnja primit će po završetku opće audijencije papa Benedikt XVI. koji će vjerskim vođama uputiti poseban pozdrav. Na završetku konferencije, 17. lipnja navečer bit će objavljen završni dokument. Riječ je zapravo o apelu od četiri kartice teksta koji će biti predan talijanskom premijeru Silviju Berlusconiju da ga ponese političkim vođama skupine G8.

Prethodna tri skupa vjerskih vođa iz cijeloga svijeta su također održana uoči sastanka na vrhu G8 održanih u Rusiji, Njemačkoj i Japanu.

http://www.ika.hr/index.php?prikaz=vijest&ID=113516

Последњи пут ажурирано ( уторак, 12 новембар 2013 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 32 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.