header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Атанасије Ракита остао без секретара Бранислава, своје "десне руке"
Атанасије Ракита остао без секретара Бранислава, своје "десне руке" Штампај Е-пошта
петак, 29 март 2019

 Већ дуже време пратим, како преко интернета тако у овде на терену о свим дешавањима у нашој напаћеној епархији милешевској. Па сам закључио да је овде тотално расуло. Било би добро да сам само ја то приметио, већ примећују многи, па чак и муслимани. Рекао бих да свака мантија своју политику води почев од овог нашег несрећног владике Атанасија, па до обичних попа по селима.

Све што сте објављивали на вашем и нашем сајту то је истина. Да ту нешто смрди, то се осети одавно. Причају свештеници и за дотичну Александру и Зорана. Све нешто по ћошковима причају, нико не сме јавно, јер се боје владикине освете. Неки свештеници и дају потврдан одговор, неки кроз покрете и изразе лица исто потврде, док трећи мудро ћуте и говоре да је Господ једини и прави судија. Чак сам био у прилици да седим са једним свештеником који је био свештеник у бихаћко-петровачкој епархији за време његовог мандата и који тврди за Александру и Зорана.

Велико изненађење за многе свештенике, а не и за нас, јесте поп Бранислав. Побуни се прота Бранислав и даде оставку на место секретара, спаси се човек проблема. Чак је пар пута говорио: "само да ме ова чаша мимоиђе". Пред нама је да видимо да ли ће часни и добри прота имати проблема од несрећног Раките.

Као што рекох, да нешто смрди у епархији, то се одавно осећа. Други врло близак и одани сарадник владике Атанасија, јесте отац Павле из манастира Дубнице. И он је  напустио епархију и отишао у непознатом. Народу је речено да је отишао због неке болести на лечење. Можда је и то лечење спас и бег од додатних проблема у које их Атанасије уплеће. Или се ту нешто друго крије. Можда отац Павле неће више да шпијунира владику Филарета и да извештај подноси владики Јоаникију и Атанасију Ракити. Велика туга и жалост за Црногорце, остадоше без главног доушника.

Оно што је веома занимљиво јесте и то, да је тај исти отац Павле веома познат црквеној јавности као један од главних актера у смени доброг и честитог владике Јована Пурића, па је доласком владике Арсенија у нишку епархију пребегао код оца му Јоаникија, који је познат да сече главе многим епископима и свештеницима. А Јоаникије као добри и одани послушник несрећних Американаца, оца Павла шаље Ракити и то га постављају у манастир Дубницу где борави владика Филарет.

Идентитет аутора чланка познат Уредништву

Последњи пут ажурирано ( петак, 29 март 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.