header image
НАСЛОВНА СТРАНА
"Милиција тренира строгоћу..." Штампај Е-пошта
уторак, 02 април 2019
           Патријарх српски Иринеј решио је да заведе ред у Цркви и послао је поруку свим владикама и старешинама да се уздрже од напада на власт и приче о Косову и Метохији, сазнаје Еспресо!

Како сазнаје наш портал патријарх Иринеј оштро је забранио владикама да било шта говоре везано за статус Косова и Метохије, као и да нападају власт у Србији.

– Патријарх је поручио свима да је закључак са Сабора СПЦ о Косову и Метохију довољно јасан и да Црква, као ни њени великодостојници нема више шта да се по том питању изјашњавају у медијима. Када буде неке промене тада ћемо причати, порука је Иринеја владикама – открива портал Еспресо од својих извора из СПЦ.

Према његовим речима, „непослушне“ владике патријарх Иринеј је решио да дрижи даље од себе. Те је тако владика Григорије у Немачкој, Амфилохије све ређе долази у Србију, а Теодосије све мање даје изјаве за медије.

– Овим Иринеј жели да стави на поделе, како у СПЦ, тако и међу народом. Иринеј сматра да је у овом моменту најнеопходније јединство српског народа и да је то најважније – каже наш извор.

Подсетимо закључак са Сабора СПЦ одржаног у новембру прошле године био је да Српска православна црква не подржава замрзнути конфликт на Косову и Метохији, да се залаже за наставак дијалога међутим, изражава се забринутост да се „под видом наводног разграничења између Срба и Албанаца намеће могућност одвајања дела КиМ из састава Србије“.

 

Извор: „Дневни журнал“

Последњи пут ажурирано ( уторак, 02 април 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 41 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.