header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Миро Рајлић: Угледни и неугледни Срби
Миро Рајлић: Угледни и неугледни Срби Штампај Е-пошта
петак, 05 април 2019
         Ових дана читам на сајту наше митрополије вијест да је благословом нашег митрополита Порфирија ЦО Марибор организовала САБРАЊЕ 100 угледних Срба, које жели активирати у раду Цркве и заједнице. По написаном ради се углавном о атеистима и зато је веома ружно да се употреби ријеч Сабрање, које више приличи Молитви или Литургији, приличнија ријеч би била вечерњи жур или party (овакав или другачији).

Позивати неког у активнију улогу и рад у својој Цркви којој природно припада, је заиста мало ружно и још такве особе сврставати међу угледније истовремено значи све оне остале праве вијернике и активне у Цркви сматрати неугледним. У томе превазилазимо и саме римокатолике у њиховим жупним активностима.

Све ми то личи на оно, донесите новац и купите "спасење", као да смо Борџије.

Чуди ме да митрополита није љубљански случај ничему научио, а тај случај тек добија коначан епилог на Окружном суду у Љубљани, а што се тиче угледа наше Цркве. Oн им је, по свему судећи најмања брига. Та тврдња проистиче да су митрополиту и Црквеним одборима по парохијама ближи сарадници и чланови одбора у митрополији  - они који се декларишу као атеисти - него чланови ЦО у протеклих неколико деценија.

И тако испада у Марибору, угледни на партије и вечерња дружења, неугледни на Литургију, Пост и Молитву.

Опрости ми Боже, ако гријешим.

 

Миро Рајлић, Ново Место

Последњи пут ажурирано ( петак, 05 април 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 38 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.