header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕЈЕРЕС ЕКУМЕНИЗМА arrow Гргурова духовна деца - достојни наследници свог духовног оца у отпадништву
Гргурова духовна деца - достојни наследници свог духовног оца у отпадништву Штампај Е-пошта
среда, 10 април 2019

 Заједно славили рођендан муфтији

Да је живот упркос различитостима могућ у Мостару, показује пример из манастира Житомислића.

Односи Српске православне цркве и Исламске заједнице су посебно унапређени откако је на челу Мостарског муфтијства Салем ефендија Дедовић.

       Манастир Житомислић је прославио своју славу – Благовести, а тим поводом отворен је и нови музеј у манастирском комплексу у који је постављена вредна манастирска ризница, враћена после 27 година у ову светињу.

На отварање музеја дошли су бројни гости и званичници за које је приређен и свечани ручак.


Када је било време за десерт, игуман манастира Житомислића Данило честитао је муфтији Дедовићу рођендан и изненадио га рођенданском тортом, што показују и фотографије непознатог аутора које је пренео локални Топ портал.

“Муфтија је млађи од мене два дана, ја сам рођен 5. априла, а муфтија 7, тако да сам добро запамтио тај датум. Интересантно је да смо магистрирали на исти дан, а истог дана смо добили и награду Мимар мира. И то је неки знак од Бога“, казао је, између осталог, игуман Данило.авославне цркве у Мостару на челу са тадашњим владиком захумско-херцеговачким Григоријем ранијих година у више наврата су приређивали ифтар за представнике Исламске заједнице када би се у време Рамазана обележавала слава Саборне цркве у Мостару.

 

Извор: РТВ „БН“

Последњи пут ажурирано ( среда, 10 април 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 23 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.