header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow ПИСМА ПОСЕТИЛАЦА arrow Миро Рајлић: О Турчине у невољи куме
Миро Рајлић: О Турчине у невољи куме Штампај Е-пошта
четвртак, 11 април 2019
        Горњим насловом не желим да вријеђам било кога, понајмање комшије друге вјероисповјести, али желим да напишем своје скромно мишљење у вези оног што чине Гргуреви насљедници у НАШОЈ а не само њиховој Светињи манастиру Житомислићу.

Наиме, прочитах вијест и видјех фотографије са манастирске Славе на којој наши "свештеници" честитају муфтији рођендан са рођенданском тортом и са честитком написаној латиничним писмом садржине "сретан рођендан" (овде:).

Да се тако нешто дешава на Слави манастира и да се на такав начин злоупотребљава Свети дан и славска трпеза, то је за мене непојмљиво и ненормално бар толико колико и теза новотараца да је човјек постао од мајмуна.

Напомињем да нити једном ријечју у било којем контексту не спомињем муфтију али о овима "нашима" на НАШОЈ СЛАВИ а не само њиховој све најгоре. Слажем се да је то "страшна вијест" за регион, за суживот, за атеисте, за братство и јединство, а за неке друге - Боже сачувај!

За међусобно уважавање, живот једних поред других и остало световљанско исказивање поштовања постоје начини, мјеста и прилике, а то Слава једног манастира свакако није. 

Ја мислим да је славни ифтарџија Гргур и брат Узинића Мате одушевљен овим чином.

Опрости ми Боже ако гријешим.

Миро Рајлић, Ново место

Последњи пут ажурирано ( четвртак, 11 април 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 26 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.