header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Богохулнице из рок групе Пуси Риот поручили да ће ићи на протест „1 од 5 милиона“ Штампај Е-пошта
уторак, 23 април 2019

 Чланица руске панк рок групе „Пуссy Риот“ Маша поручила је данас новинарима у Београду да ће ићи на протест „Један од пет милиона“, како би га боље разумела, јер, како каже, нејасно јој је то што опозиција протестује против националиста, а део те исте опозиције подржава империјалистичку Русију.

          „Шалили смо се међу собом да су ови протести нешто што не можете замслити у Русији где бисте имали 50 аутобуса полиције који туку људе“, рекла је Маша на дружењу са медијима у Кући људских права поводом Међународног дана цивилног друштва.

Она је додала да не постоји универзални метод протеста, као и да је најбољи начин критике ауторитарних режима, сатира.

Маша је казала да су у Србију дошли спонтано и да је то њихов први наступ, поручујући да се нада поновном доласку.

Говорећи о стању људских права у Русији, Маша је рекла да тамо „истовремено можете добити казну за писање статуса на Фејсбуку, као и за насиље у породици“ и додала да је са члановима бенда покренула Медија зону, новине које обавештавају о полицијском насиљу.

„Русија није Путин и његова популарност опада. У Русији хоће да направе кинески сценарио као што је надзор и изолација интернета“, рекла је Маша.

Она је додала и да у Русији постоји пропаганда да је Стаљин био велики лидер и да је спасао Русију.

Маша је рекла и да концерт у Београду није био тајан, већ су били људи који су позвани.

Други члан тог бенда Кирил рекао је да је импресиониран Путиновом популарношћу у Србији, као и да ће и он бити на протесту како би га боље разумео.

„Мислим да треба слушати људе око вас везано за протесте и стварати везе. Због страха људи страдају и неопходно је причати о проблемима и урадити нешто“, рекао је Кирил.

 

Извор: "Данас"

Последњи пут ажурирано ( уторак, 23 април 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 75 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.