header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Скандал у ОШ „Октоих“: Славе турски празник уз трбушни плес!
Скандал у ОШ „Октоих“: Славе турски празник уз трбушни плес! Штампај Е-пошта
субота, 27 април 2019
             У шта се претварају подгоричке школе којима управља Дамир Шеховић, министар просвјете, прије два дана могли смо се да увјеримо  у ОШ „Октоих“ у Подгорици. Управа школе на челу са Мирјаном Радуловић, директором, приредила је поводом 23. априла, Дана турског националног суверинитета и Дана дјетета, школску приредбу, гдје су дјеца чак изводила трбушни плес!
           Представници турске амбасаде објаснили су окупљеним ђацима шта за Турску значи тај дан, одржали час из њихове национале историје и подијелили поклоне. Наставници и управа школе, уз подршку Министарства просвјете, подијелили су дјеци заставице Турске и балоне са њиховим националним бојама, па се у „Октоиху“ прије два дана све црвенило од турских боја и исламског полумјесеца.

Директор школе на крилима ДПС-овског дукљанског заноса, након чега у Црној Гори више није ништа исто, па су вјековни завојевачи постали ослободиоци, а доказани ослободиоци завојевачи, надахнуто је говорила о пријатељству Црне Горе и Турске. Рекло би се да Црногорци већих савезника нијесу имали од Турака и да су се вјековима заједно борили против мрских православних окупатора! Наше школе, формиране прије више од вијека и по, дочекале су да широких руку дочекују представнике Турске, док се у исто вријеме из програма избацују српски пјесници, а и Његош се цитира у за Монтенегрине подношљивим дозама.

Надамо се да ће се неко у овој Црној Гори запитати гдје све ово води и да ли је природно да дјеца прије него црногорско оро савладају вјештине трбушног плеса? Уколико је и од Шеховића и његових наредбоваца из врха ДПС-а много је. Можемо само замислити шта би се десило да се у некој од школа организује прослава уједињења Црне Горе и Србије 1918. године. Истина, не би се окупили Турци, али не сумњамо да би се у клупе сјатили САЈ-овци и бројни други полицајци да бране Црну Гору од великосрпске најезде. И то под пуном борбеном опремом!

 

https://www.in4s.net/

 

 

Последњи пут ажурирано ( субота, 27 април 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 35 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.