header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Секташима из тзв. „Православне цркве Украјине“ забрањен приступ Храму Гроба Господњег Штампај Е-пошта
понедељак, 29 април 2019

 Како преноси руска информативна агенција "Интерфакс религија", Јерусалимски патријарх није дозволио представницима националистичке секте зване “Православна црква Украјине“ (ПЦУ) да присуствују силаску Благодатног Огња у Јерусалиму

             Упркос интервенцији Амбасаде Украјине у Израелу, делегација нове украјинске цркве није успела да добије дозволу од јерусалемског патријарха да учествује у заједничкој молитви унутар цркве Светог Гроба, где је Благодатн Огањ сишао на Велику суботу, преноси Страна.уа.

„Свако може доћи у храм и добити Благодатни Огањ. То је дозвољено свима, јер је празник. Али, ући унутар Светиње, а такође тамо одржати заједничку молитву или одржати богослужење дан раније, то ваша друга црква (ПЦУ) неће моћи. Они немају дозволу за то“, наводе се у публикацији речи јерусалимског патријарха. Спискови званичних делегација су поднети на одобрење у Јерусалим шест месеци пре Васкрса, тако да је патријаршија имала довољно времена да провери све. Истовремено, јерусалемска патријаршија је пооштрила проверу докумената свих посетилаца свештеника, посебно из Украјине: делегације морају да обезбеде посебан сертификат о својој конфесији и попунити бројне упитнике.

Напомиње се да је само један свештеник, отац Михаил, виђен у саставу делегације „ПЦУ“, док је главни састав делегације формиран од народних посланика. "Осим тога, из непознатих разлога, отац Михил је по приспећу  у Јерусалим скинуо свој крст, који је био забележен на фотографији приликом његовог поласка из Кијева", - каже се у публикацији Страны.ua.

Последњи пут ажурирано ( понедељак, 29 април 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 20 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.