header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Папа служио мису у Скопљу Штампај Е-пошта
среда, 08 мај 2019
            Током своје једнодневне посете Северној Македонији папа Фрања је одслужио мису 7. маја 2019. године у центру главног града Скопља. Неколико хиљада људи учествовало је у богослужењу на тргу „Македонија“ на обали Вардара. Према ватиканским подацима, у целој Северној Македонији има око 15.000 католика, мање од један посто становништва.

У својој проповеди Папа је позвао људе да буду упућени једни на друге. Многи људи осећају „глад за хлебом, глад за братством, глад за Богом“. У исто време, упозорио је на то да се други не етикетирају. „Навикли смо да једемо тврди хлеб дезинформација“, рекао је Папа. Многи су равнодушни услед конформизма и уљушкавају се сновим о раскоши и луксузу, или су „изгубили осећај за братство“ у потрази за умрежавањем.

То је први пут да је један папа посетио Северну Македонију. Посета се подудара са 25-годишњицом успостављања дипломатских односа између Ватикана и ове независне републике од 1991. године. У поподневним сатима у католичком Пасторалном центру у Скопљу одржан је екуменски и међурелигијски омладински састанак.

Извор: Катпрес (с немачког Инфо служба СПЦ)

Последњи пут ажурирано ( среда, 08 мај 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 8 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.