header image
НАСЛОВНА СТРАНА arrow СВЕТ ОКО НАС arrow Папа служио мису у Скопљу
Папа служио мису у Скопљу Штампај Е-пошта
среда, 08 мај 2019
            Током своје једнодневне посете Северној Македонији папа Фрања је одслужио мису 7. маја 2019. године у центру главног града Скопља. Неколико хиљада људи учествовало је у богослужењу на тргу „Македонија“ на обали Вардара. Према ватиканским подацима, у целој Северној Македонији има око 15.000 католика, мање од један посто становништва.

У својој проповеди Папа је позвао људе да буду упућени једни на друге. Многи људи осећају „глад за хлебом, глад за братством, глад за Богом“. У исто време, упозорио је на то да се други не етикетирају. „Навикли смо да једемо тврди хлеб дезинформација“, рекао је Папа. Многи су равнодушни услед конформизма и уљушкавају се сновим о раскоши и луксузу, или су „изгубили осећај за братство“ у потрази за умрежавањем.

То је први пут да је један папа посетио Северну Македонију. Посета се подудара са 25-годишњицом успостављања дипломатских односа између Ватикана и ове независне републике од 1991. године. У поподневним сатима у католичком Пасторалном центру у Скопљу одржан је екуменски и међурелигијски омладински састанак.

Извор: Катпрес (с немачког Инфо служба СПЦ)

Последњи пут ажурирано ( среда, 08 мај 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 72 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.