header image
НАСЛОВНА СТРАНА
Поводом текста "Подсетник Уредништва: Каква је "добра" Србима у Босни учинио Ватикан" Штампај Е-пошта
четвртак, 09 мај 2019

 Христос Воскресе браћо!

Прочитах текст у поменутом чланку и ради поруке:

"Браћо Срби у Републици Српској, папство вам је смртни непријатељ. Никада то немојте заборавити!" (овде:)

Морам да појасним ситуацију у Републици Србској.

           Република Србска која је стварана у рату и која је трајала до зимског Крстовдана 1998. године, нису исте државе.

Првом су владали они који су је у рату стварали, а овом другом, нажалост владају они који су читав рат против ње били. Милорад Додик је једини посланик који је гласао против Републике Српске, једини који је био за Венс-Овенов план који је имао за циљ да Србе са ове стране Дрине стјера у неколика резервата, који међусобно нису повезани. То је дјелимично учинио Додик после рата, давајући Брчко муслиманима и латинима. Милорад Додик је 1994. године био муслимански посланик из Лакташа, који је учествовао у стварању муслиманско-хрватске федерације.

Када је устоличен уз помоћ латинског посланика Фрање Мајданчића, Додик је свој дуг усташкој курији из Ватикана отплатио, тако што је вампира Војтилу довео на Петрићевац, легло усташтва и усташког кољача Ивана Мерца прогласио "свецом".

Сво време рата  и до додикове окупације Републике Србске, са обадвије стране Дрине функционисао је платни промет у динарима. Додик је то укинуо , Републику Србску претворио у бувљу пијацу туђманове НДХ.

Када је устоличен, јавно је рекао да му смрди тамјан, и ко хоће да се крсти нека иде у СДС- партију Радована Караџића. До додикове окупације на тенковима окупаторскога СФОР-а, у Скупштини Републике Србске, посланици, министри, судије... сво руководство је полагало заклетву на Јеванђеље са ријечима, "како радио тако ми Бог помого". Знајући да се са Јеванђељем није играти, избацио је вјерски обред полагања заклетве. јер он није устоличен да ради у интересу Срба.

Многе фабрике из Русије и Србије су имале своја представништва у Републици Србској. Антинародном пореском политиком, све те фабрике и остале фирме су пренијеле своја сједишта у муслиманско хрватски дио БиХ.

У Републици Србској, порези су далеко већи неко код  муслимана и латина.

Додикова власт води политику разоружавања Срба. У Републици Србској порез на обични пиштољ је око 200-300 марака, док је у муслимана порез на пушку 5 марака. 

У Републици Србској и оно мало фабрика што је могло производити оружје, уништено је, и не само војне фабрике, него су и прехрамбене исјечене у старо жељезо, док код муслимана и латина све војне фабрике раде пуним капацитетом.

Додик је од свога првог дана устоличења, сав у функцији усташа и Ватикана. Кад је Србија тражила архивски материјал из Јасеновца, исти није хтио предати у Србију, него је неколика дана после тога све предао усташама. И сад усташе манипулишу са нашим жртвама, тако да ћемо сјутра имати фалсификовање историје, како су Срби полали милион латина у Јасеновцу.

Најважније функције у РС држе усташе и усташки унуци. Жељка Цвијановић, унука усташе из другог свјетског рата и сестричина усташког официра из последњег грађанског рата. Џевад Галијашевић , официр јединице која је у свом саставу имала крволочни Ел Муџахид одред, Антон Касиповић син усташког кољача из другог свјетског рата, који је полао Дракулић, Шарговце и Мотике... Зоран Новаковић, припадник усташких ЗНГ.... и тако у недоглед могло би се набрајати. 

Оно што има "православних" Срба, у додиковој секти, или су из мијешаних бракова, па ни сами не знају ко су и шта су, или су били алијини и туђманови бојовници, или су били дезеретери, или су толико обезглављени, да су се дрзнули и да краду црквене цигле и исте препродају.

Питате се сигурно, ако је све тако, откуд Додик влада толике године?
Прво је у току рата стекао енормно богатство шверцујући нафту, а потом дуван, и још којешта са Ђукајем Миљом. Онда кад је власт заузео, уграбио је све природне ресурсе у своје руке.

Када су избори, притисцима и уцјенама задобија гласове буџетских потрошача. 
У рукама држи медије и доста обезглављеног народа хвата се на његов лажни патриотизам, типа референдума, сусрета са Трампом ... добијањем великог и малог путиновог (мислим на кредит), обмањивањем народа од самог лаже патријарха Мирослава Гавриловића и самозваног бискупа Гргура Оскрвнитеља, дјеловањем окупаторске међународне заједнице која изборе штима како хоће, мртви редовно гласају, гласови у врећама из иностранства долазе како хоће, у случају опозива начелника Теслића, Миладина Миличевића констатовано је да је и сама полиција учествовала у кривотворењу записника и замјени врећа са гласачким материјалом. 

У последњим изборима, Вукота Говедарица је убједљиво побједио усташку унуку Жељку Цвијановић. Али преко Зворника су дошли гласови у врећама који су променили ситуацију у корист усташке унуке.  СДС руководство се жалило и тражило поновно пребројавање гласова, окупаторска међународна заједница није допустила. Ако је све часно и поштено, зашто су се бојали поново бројати гласове?  У земљама са милијарду и више становника, гласови се преброје за неколико сати, а у нас се броје данима док се не наштима изборни резултат. Сјетимо се само колико се мјесеци бројали гласови за Николу Поплашена.

Ово ругање Христу и Светоме Сави које се десило на Велики Петак, није воља србскога народа. Ово је само показатељ чији је Додик слуга.

И сада постаје јасно зашто су многи Старци рекли да ће Дрина бити крвавија него што је била, кад је Францетић на њу дошао. Карађорђевићи су се курвали са Ватиканом и то курвање смо платили Јасеновцем. А ово разапињање Христа на Велики Петак је страшније од курвања Карађорђевића. Тим више што је усташки шпијун Милорад Додик добио "благослов" некога ко сједи у трону Светог Саве.

Ко не вјерује у ово што сам написао, ево још мало да нацртам  https://www.rtvbn.com/3923314/ustaski-spomenik-usred-srpske-zemlje Овај усташки споменик се не налази ни у Широком Бријегу, ни у Маглају, него у сред РС, неколико километара од родне куће Пеја Марића, усташког сатника, Жељке Цвијановић. Да ли је усташком шпијуну Додику, икад пало на памет да сруши ово ругло?  Не, зато што усташки шпијун јавно заговара распакивање Дејтона и давање трећег ентитета усташама, који би још више распарчао РС и разбио њен континуиет, и смањио површину за  8 општина и градова.

Moгао би још да напишем томове и томове о томе како је Додик продужена рука Ватикана и гори усташа од Павелића, али надам се да ће ово бар мало да отрезни Србе са обадвије стране Дрине, како више не би држали змију у њедрима и кукавчије јаје у своме гнијезду.

 

Р.Ј.

Последњи пут ажурирано ( субота, 11 мај 2019 )
 
< Претходно   Следеће >

Србска Православна Црква

Serbian Orthodox Church

УВОДНА РЕЧСАОПШТЕЊАКОНТАКТПРЕТРАГА
Тренутно је 39 гостију на вези
ОБАВЕШТЕЊА

ПОДРЖИТЕ РАД "БОРБЕ ЗА ВЕРУ

 

"Тешко је замислити хришћанина да под оваквом претњом може бити неутралан, а два пута теже замислити православног Србина, да може стајати по страни и безучасно посматрати борбу између крстоносаца и крстоломаца. Бити неутралан,  није одлика српског народа".
Свети Владика Николај


© www.borbazaveru.info. Сва права задржана.